Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΙΑ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Λοβέρδος: Δεν σωζόμαστε με μαγειρέματα - Χρυσοχοΐδης: Να επιστρέψουν οι διαγραφέντες



loverdos-den-sozomaste-me-mageiremata-xrysoxoidis-na-epistrepsoyn-oi-diagrafentes 
Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την αντιπαράθεση Λοβέρδου-Βενιζέλου στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με την Πολιτική και Οργανωτική γραμματεία και η δημοσκοπική κατάρρευση «ρίχνει λάδι» στη φωτιά της εσωκομματικής έντασης.

Ο Αντρέας Λοβέρδος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ALPHA δήλωσε ότι «είναι ορατή η προοπτική να μην είναι στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ». Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε, «με μαγειρέματα δεν σώζεται». 

Το δεύτερο χτύπημα ήρθε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που ζήτησε να επιστρέψουν όσοι καταψήφισαν τα μέτρα. 

Το τρίτο χτύπημα ήρθε από τον διαγραμμένο βουλευτή Μάρκο Μπόλαρη ο οποίος υποστήριξε εμμέσως σε σχόλιο του στην προσωπική του ιστοσελίδα ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή φοβάται τις αποκαλύψεις στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, «Όμηρος ομήρου…όχι δεν κλίνω το ουσιαστικό! Στο ΠΑΣΟΚ αναφέρομαι. 
Στον πρόεδρο του και τη λίστα Λαγκάρντ. Ο φάκελος από τον Άρειο Πάγο φτάνει στη Βουλή…Για να κατανοήσουμε στάσεις και στρατηγικές. Και την προς τη δεξιά ολίσθηση…». 

Επίσης στην Ιπποκράτους δεν περνάνε απαρατήρητες οι κινήσεις της Άννας Διαμαντοπούλου με τους Νέους Μεταρρυθμιστές για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με προοδευτική κατεύθυνση.   

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει «συναγερμός» τόσο για την δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνητικού εταίρου όσο και για τις αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε χαρακτηριστικά ότι «από άλλού φοβόμαστε το ατύχημα και από αλλού θα μας έρθει». 

Οι φόβοι επικεντρώνονται τόσο στο φορολογικό όσο και στις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενουπου θα περάσουν από τη βουλή πιέζοντας ακόμα περισσότερο τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών εταίρων. 

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζει και στην περίπτωση επιπλέον απωλειών σε κρίσιμη ψηφοφορία τότε το «ατύχημα» μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.    


Νίκος Παναγιωτόπουλος    
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: