Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Και ξένοι εμπειρογνώμονες στο ΕΣΥ

Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες αναμένονται για τις μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Πρόκειται  για μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να συντονίσει τις μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Υγείας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, εμπειρία και δημιουργικότητα 100 και πλέον εμπειρογνωμόνων, Ελλήνων και ξένων, προερχόμενων από τη δημόσια διοίκηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα και των ιδιωτικό τομέα, με γνώση και εμπειρία σε μια σειρά τομέων που αποτελούν προτεραιότητα για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ο υπουργός Ανδρέας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του, Ντάνιελ Μπαρ, παρουσίασε την πρωτοβουλία του υπουργείου «Υγεία εν Δράση».
Η μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας στοχεύει στην οικονομική εξυγίανση του ΕΣΥ, μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής δομικών αλλαγών, αλλά και σύγχρονων συστημάτων διοίκησης και ελέγχου, στην εφαρμογή συστημάτων ελέγχου φαρμακευτικής δαπάνης, στην αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην ανάπτυξη του κλάδου υγείας και στην προσέλκυση επενδύσεων.
«Συζητήσαμε σε μεγάλη έκταση και το θέμα της περιστολής της δημόσιας δαπάνης, εκεί όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Είναι βέβαιο ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών τομών απαιτεί τεχνογνωσία, εμπειρία, καλή συνεργασία και για αυτό τον λόγο ζητήσαμε τη συμπαράσταση της χώρας του στη δική μας προσπάθεια των μεταρρυθμιστικών αλλαγών», τόνισε ο Α. Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση.
Από την άλλη πλευρά ο Γερμανός υπουργός Υγείας χαρακτήρισε εξαιρετικά καλή τη συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του και αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόοδος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πρώτες επιτυχίες έχουν γίνει, πλέον, ορατές».
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: