Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τι λέει ο δικηγόρος του κρατούμενου που αποφυλακίστηκε

 Ρεπορτάζ Μαρίνος Αλειφέρης


  Τι λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου 


 Ο Γιώργος Πατρινός, δικηγόρος του κατηγορούμενου για την δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που αποφυλακίστηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, επικοινώνησε με το enikos.gr και δήλωσε ότι ο πελάτης του βρίσκεται στο... σπίτι του. Υποστήριξε μάλιστα ότι: "είναι αθώος και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών το οποίο μετέτρεψε την προσωρινή του κράτηση σε περιοριστικούς όρους". Σύμφωνα με τους οποίους κάθε 1η και 16η του μηνός πρέπει να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα. Συμπλήρωσε ότι "ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι περιοριστικοί όροι.

Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών και 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την αποφυλάκιση


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε σχέση με όσα αναφέρονται για την αποφυλάκιση κρατουμένου,  το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι  ήδη  διενεργείται από την Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του ΚΚ Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ουδεμία ενημέρωση είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση του Κ.Κ. Κορυδαλλού για το συμβάν και  τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση. 

Αμέσως μετά την ενημέρωση, τέθηκαν από το Υπουργείο σε διαθεσιμότητα του Υπουργείου η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέχρι το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης.
 .enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: