Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Διακοπή μίας ώρας στο Eurogroup για διμερείς διαβουλεύσεις...



Για μία ώρα διακόπηκαν οι εργασίες του Eurogroup προκειμένου να διεξαχθούν διμερείς διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται ο Guardian η διακοπή κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν υπολογισμοί για το ελληνικό χρέος.

Νωρίτερα ο...
γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση εμφανίστηκε αισιόδοξος για αίσια έκβαση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα δεν θα πάμε μέχρι το βράδυ, έχουμε όλοι τη διάθεση να βρούμε μία λύση και η διαδικασία έχει ωριμάσει».Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, «η λύση δεν μπορεί να είναι το κούρεμα και αυτό δεν είναι γερμανικό πρόβλημα αλλά πρόβλημα της ευρωζώνης».

Την πεποίθηση, ότι οι χώρες της ευρωζώνης διαθέτουν την πολιτική βούληση να καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία, τόσο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, όσο και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ.

Την ανάγκη να υπάρξει μία πολιτική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, υπογράμμισε ο ευρωπαίος εκπρόσωπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Όλι Ρεν, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η «Η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμη λύση».

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα προαπαιτούμενα. "Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα καταλήξουν σε ωφέλιμη λύση", είπε ο υπουργός...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: