Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Νέα πρόκληση από Αλβανικό κόμμα

Το συγκυβερνών κόμμα των τσάμηδων χαιρέτησε μέσω ανακοίνωσης την πρόταση του αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, να δώσει την αλβανική υπηκοότητα σε όλους τους Αλβανούς όπου και αν βρίσκονται.

«Μια τέτοια πρόταση είχε κάνει πριν από τρία χρόνια το PDIU. Η πρόταση αυτή, κατά την κρίση μας είναι ένα βήμα προς την εθνική επανένωση των Αλβανών και θα βρει την ισχυρή στήριξη των βουλευτών του PDIU», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα των τσάμηδων. 
«Θεωρούμε πως έχει έρθει η ώρα το κίνημα για εθνική επανένωση, να περάσει το στάδιο του φολκλορισμού και να θεσμοθετηθεί» συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Για το PDIU τέτοιες νομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για αυτή την εθνική φιλοδοξία, θα πρέπει να είναι συνεχής και ενταγμένες σε ένα καλομελετημένο πανεθνικό σχέδιο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος των τσάμηδων PDIU.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ετοιμάσει νόμο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν ζουν, στο πλαίσιο αυτού που χαρακτήρισε ως «πλατφόρμα εθνικής επανένωσης». Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η πλατφόρμα αυτή «θα παρέχει τελική λύση στο αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια».

Πηγή:aftonomi.gr
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: