Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Φουντώνει η κόντρα ΠΑΣΟΚ-Χρυσής Αυγής

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής μετά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η οργάνωση με τίτλο «Γιατροί με σύνορα».
Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά μόνο στην περίθαλψη Ελλήνων, απευθύνει κάλεσμα σε όσους γιατρούς το επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Ιπποκράτους, καθώς σε κοινή ανακοίνωση του Τομέα Υγείας και του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ  χαρακτηρίζεται «αδιανόητο πολιτικά κόμματα να δημιουργούν «Γιατρούς με σύνορα» και μάλιστα να τους διαφημίζουν».

«Η Ιατρική, κατά τον όρκο του Ιπποκράτη, παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.
«Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν «Γιατρούς με σύνορα» και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: