Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Συναγερμός στο νησί Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από τη θεομηνία στη Ρόδο


Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από τη θεομηνία στη Ρόδο
Δεκάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά (Πηγή: rodiaki.gr)  

Ρόδος
Στους δύο ανήλθαν οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Ρόδο. Το πρωί του Σαββάτου άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρή, από τη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής, μία 27χρονη εκπαιδευτικό. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή, στην περιοχή της Ιαλυσού, μία 35χρονη γυναίκα.

Η 27χρονη επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με έναν 50χρονο συνάδελφό της, του οποίου η τύχη αγνοείται. Στο νησί σπεύδει ελικόπτερο Super Puma με 10 άνδρες της ΕΜΑΚ, ανάμεσά τους και δύτες, για να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στο αυτοκίνητό τους επέβαινε ακόμη ένας συνάδελφός τους, ο οποίος πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα και να σωθεί.

Η 35χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Ιαλυσό δεν οδηγούσε αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ροδιακή, οι πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι βρέθηκε στο σημείο κοντά στο ποτάμι με τα πόδια και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής.

Η ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής και διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Ενδεικτικό είναι ότι η οδός Ηρακλειδών στην Ιαλυσό μετατράπηκε σε ποτάμι με ύψος νερού κοντά στο μισό μέτρο. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση στους δρόμους από το Φαληράκι μέχρι και την Κρεμαστή.

Για τεράστιες υλικές καταστροφές έκανε λόγο στον Βήμα 99,5 ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος. «Το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές. Μέσα σε μία ώρα έγινε βιβλική καταστροφή» τόνισε.

Οι πληγείσες περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από αίτημα του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου και του δημάρχου της Ρόδου.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 260 κλήσεις για παροχή βοήθειας και απάντληση υδάτων. Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και ζημιές στο οδικό δίκτυο σε αρκετές περιοχές του νησιού.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: