Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ο Ρώσος υφυπουργός Τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia Μόσχα: Η Ελλάδα σε μια πενταετία μπορεί να προσελκύσει 3.6 εκατ. Ρώσους τουρίστες


Μόσχα: Η Ελλάδα σε μια πενταετία μπορεί να προσελκύσει 3.6 εκατ. Ρώσους τουρίστες


Ο Ρώσος αξιωματούχος θέτει σαν προϋπόθεση την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, και ζητά την κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους επισκέπτες

Ο Ρώσος υφυπουργός Τουρισμού Εβγκένι Πισαρέβσκι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη επισκεπτόμενος την 29η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia. Ο Ρώσος αξιωματούχος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει 3,6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες μέσα στην επόμενη πενταετία, αλλά θεωρεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας μας.

Ο Πισαρέβσκι τόνισε ότι το 2015 θα μπορούσε να ανακηρυχθεί "έτος Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας", δράση που μπορεί να αποφέρει αύξηση στα εισοδήματα από τον Τουρισμό, αφού ανάλογη δράση με την Κίνα έφερε αύξηση εσόδων σε ποσοστό 60%.

Απαραίτητη ενέργεια για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία ο υφυπουργός Τουρισμού θεωρεί την κατάργηση της βίζας κάτι που όπως υποστηρίζει θα μπορούσε να διευθετήσει η Ελληνική κυβέρνηση όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Πισαρέβσκι στη γειτονική Τουρκία υποδέχονται ήδη 3,6 εκ. τουρίστες το χρόνο με αποτέλεσμα έσοδα της τάξης των 4,6 δισ. δολαρίων ετησίως.

Ο Ρώσος αξιωματούχους κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες του Τουρισμού να φτιάξουν τουριστικούς οδηγούς στα Ρώσικα για να προσελκύσουν τον Ρώσο τουρίστα, αναφέροντας σε αυτούς και το μεγάλο ατού της χώρας μας, την Ελληνική μυθολογία. Κάλεσε ακόμα και τους Έλληνες που τους θεωρεί "αδελφό λαό", να επισκεφθούν τη Ρωσία και να γνωρίσουν πέρα από τα γνωστά αξιοθέατα και πόλεις και μέρη που παραμένουν άγνωστα στους πολλούς, αλλά είναι εξίσου ενδιαφέροντα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: