Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Με ερωτηματολόγιο που τους απέστειλε Παπανδρέου προς στελέχη ΠΑΣΟΚ: Ποιοι με υπονόμευσαν;


Ερωτηματολόγιο στους πρώην συνεργάτες του απέστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου

Απευθυνόμενος στους παλιούς συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός ζητά να κάνουν έναν απολογισμό της περιόδου που θήτευσε ως πρωθυπουργός

Ερωτηματολόγιο προς τους στενούς του συνεργάτες και πρώην υπουργούς μοίρασε ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, πριν από λίγο καιρό.

Αντικείμενο του ερωτηματολογίου είναι η αποτίμηση της περιόδου της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.

Στόχος της κίνησης του πρώην πρωθυπουργού ήταν να συγκεντρώσει απόψεις των ανθρώπων που συνεργάστηκε μαζί τους επί ενάμιση χρόνο και να εξαχθούν συμπεράσματα, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία της χώρας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, το ερωτηματολόγιο ήταν εκτενές και οι ερωτήσεις αφορούσαν:

- Πολιτικές που προχώρησαν ή έμειναν πίσω

- Αντιστάσεις που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή αυτών των πολιτικών

- Προβλήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

- Κινήσεις που έγιναν προς αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων

- Στόχους που επιτεύχθηκαν

- Την άποψή τους για το αν υπονομεύτηκε ως πρωθυπουργός

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διηγηθούν προσωπικές ιστορίες για το διάστημα που ασκούσαν εξουσία.

Η κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου γίνεται σε μια περίοδο, που πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται για το ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και για το αν θα εκδηλωθεί κάποια πρωτοβουλία από πλευράς του ή μια δημόσια παρέμβασή του, που να σχετίζεται με το εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, η κίνησή του αυτή δείχνει πως διατηρεί δεσμούς και επικοινωνία με πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην κυβέρνησή του, αν και τα περισσότερα από αυτά δεν απασχολούν πλέον τη δημόσια ζωή.

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου έχει από παλιά ιδιαίτερη προτίμηση στα ερωτηματολόγια. Τόσο όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση όσο και όταν ορκίστηκε πρωθυπουργός, συχνά ζητούσε την άποψη των συνεργατών του μέσω ερωτηματολογίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε διανείμει ερωτηματολόγιο στα μέλη της κυβέρνησής του ακόμα και σε υπουργικό συμβούλιο.    
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: