Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η μεγάλη απόφαση του Γ. Παπανδρέου με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει


20131115-223535.jpg
Η γνώμη μου ειναι, πως όπως και την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε μόνο μια πλευρά συνεργατών του που λάμβανε την άποψη τους για οτιδήποτε, αλλα πολλαπλές ετσι ειναι και τωρα. Συνομιλεί πάντα με διάφορους, ζητάει τη γνωμη τους, ανταλλάσσει μαζι τους email, και καλά κάνει, πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση αλλα στο τέλος αποφασίζει μόνος.
Ειναι μια αέναη διαμάχη μεσα του νομίζοντας πως ετσι θα μετριάσει τη μετριότητα , την απώλεια, το λάθος και η απόφαση που θα λάβει θα κινείται κοντά στο σωστό. Γι αυτο και ρωτάει πάντα ανθρώπους εκ διαμέτρου αντίθετους.
Τωρα που δεν ειναι πια πρωθυπουργός , έχουν αρχίσει διάφοροι να διερώτωνται: θα επιστρέψει στην ενεργό πολιτική τον ενδιαφέρει ετσι όπως ειναι η πολιτική με “οι” και με “η”σήμερα; Τι ακριβώς θα κανει;. Γεγονός ειναι πως αυτη την φορά δεν ειναι ο Γιώργος που βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης της σωστότερης απόφασης. Ειναι οι άλλοι, που ψάχνωνται οι κοντινοί του συνεργάτες που ανάλογα με τα πιστεύω τους και το που βρίσκονται η το τι κάνουν σήμερα, με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά προσανατολίζονται.
Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικά στελέχη που πιστεύουν οτι ο κ. Παπανδρέου θα πρεπει να επιστρέψει πίσω στην ενεργό πολιτική να αναδείξει τους τρόπους που τον ανέτρεψαν, να φτιάξει δική του ομαδα, μεσα στο κομμα η και κομμα , άλλο απο το ΠΑΣΟΚ ετσι ωστε μεσα απο ολα αυτα, να βρούνε και οι ίδιοι που τα πιστεύουν ολα αυτα, ρόλο. Μέχρι τωρα βαρεθηκαν να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια . Θέλουν ρόλο και μεσα απο τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου αν θα είχε , τότε ασφαλώς θα είχαν και αυτοί.
Υπάρχει και αλλη μερίδα συνεργατών του. Αυτοί που πιστεύουν πως ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να περιμένει λίγα χρονια ακόμη, να μείνει στην απ εξω, να προσπαθήσει να μην ακούγεται , και όταν πια ο κόσμος ξεθυμωσει μαζι του, τότε πια ναι, ας επιστρέψει στην ενεργό δράση. Αυτο λένε. Χρειαζεται να γίνει αυτο που έκανε και ο Καραμανλής, αναφέρουν. Τον ξέπλυναν οι συνεργάτες του απο τις αμαρτίες του παρελθόντος και αφου προετοίμασαν το έδαφος, τωρα στρώνουν το χαλί. Εξ ου και τα σεναρια αποσταθεροποίησης του κ. Σαμαρα, σπο τους Καραμανλικους.
Στην περίπτωση βεβαίως του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει τίποτε που να φοβάται η σημερινή ηγεσία απο τον Γιώργο. Όσο και αν αναρωτιούνται τι θα κανει, εκείνος, αυτη τη φορα εχει λάβει την απόφαση του. Η ετσι δείχνει τουλάχιστον. Με η χωρίς τους συνεργάτες του.
Δεν φαίνεται αλλωστε ποια κατεύθυνση εχει λάβει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: