Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΟΝΟΜΑΤΑ 10 ''ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ'' ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΝΤΑΣ...


Ντόμινο εξελίξεων στην ανάκριση για τα εξοπλιστικά φαίνεται πως σηματοδοτεί η μαραθώνια απολογία του Αντώνη Κάντα, πρώην αξιωματούχου...
του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση ενημέρωσε τους ανακριτές ότι θέλει και να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση για τη διαδρομή των μαύρων χρημάτων.

Ο Α. Κάντας θα συνεχίσει να απολογείται ενώπιον των ανακριτών για τέταρτη ημέρα την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εισφέρει τουλάχιστον δέκα ονόματα εμπλεκομένων κι άλλες τόσες συμβάσεις εξοπλιστικών χάριν των οποίων έγιναν οι δωροδοκίες των εκατομμυρίων.

Ο κατηγορούμενος και προφυλακισμένος αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών από το 1996 ως το 2002 κι ως εκ τούτου βαθύς γνώστης όσων γίνονταν στο πάρτι με τα εξοπλιστικά, φέρεται να έχει ήδη δώσει εξουσιοδότηση ώστε να καταλήξουν στο ελληνικό Δημόσιο τα συνολικά 16 κατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του.

Έρχονται διώξεις και συλλήψεις
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τα όσα ανέφερε στις τρεις προηγούμενες ημέρες της απολογίας του ο Αντώνης Κάντας σύντομα θα ασκηθούν διώξεις εναντίον έξι επιχειρηματιών ενώ για κάποιους δεν αποκλείεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Ο κατηγορούμενος που πλέον βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, την τρίτη συνεχόμενη ημέρα της απολογίας του, φέρεται να κατονόμασε ενώπιον των ανακριτών και πολιτικά πρόσωπα, χωρίς, όμως, να προσκομίζει αποδείξεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δεν ολοκλήρωσε ούτε και την Πέμπτη την απολογία του στους ανακριτές και αναμένεται να συνεχίσει και τη Δευτέρα.

Όπως φέρεται να υποστήριξε, θεωρεί απίθανο εφόσον δωροδοκούνταν ο ίδιος, να μην δωροδοκούνταν και όσοι κατείχαν ιεραρχικά ανώτερες από τη δική του θέση. Δηλαδή, ο υπουργός,ο διευθυντής εξοπλισμών καθώς και μέλη επιτροπών που ενέκριναν τις επίμαχες συμβάσεις .

Στην απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που δωροδοκούσαν στην Ελλάδα ενώ φέρεται να περιέγραψε στους ανακριτές και τους τρόπους διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε σε τρία νέα προγράμματα εξοπλιστικών προγραμμάτων, για τα οποία όπως φέρεται να είπε διακινήθηκαν μίζες αλλά και σε τρία νέα ονόματα προσώπων που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον είχαν δωροδοκήσει για την επιλογή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/10_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: