Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς



Με 152 "ναι", 141 "όχι" και 7 απόντες υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το νομοσχέδιο με το οποίο αναστέλλονται μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείται καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών. Την ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κατά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 7, 8 και 9 ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 152 και κατά 141 βουλευτές, ενώ 7 ήταν απόντες.
Οι 7 απόντες ήταν: ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Πολύδωρας, που είχε διαγραφεί το μεσημέρι από την ΝΔ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης που απουσίασε με ίωση, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης, ο ανεξάρτητος βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Ν. Νικολόπουλος (με επιστολική ψήφο, που δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, δήλωσε ότι καταψηφίζει τα άρθρα) και οι 3 προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα, η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλη αντέτεινε ότι μπορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διαγράφουν βουλευτές όχι όμως την πραγματικότητα.
Επίσης, τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τροπολογίες βουλευτών, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που έγιναν δεκτές και αφορούν τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, όμως τις ανακοίνωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύουν γιατί ο κ. Τσαφτάρης θα έρθει στη Βουλή και θα υπερασπιστεί τις τροπολογίες.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας έκανε λόγο για καταστροφολογία τονίζοντας ότι το κόμμα του συνέβαλε στο να μπουν κόκκινες γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: