Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ένταση στη συνεδρίαση Η συμπόρευση με τους «58» στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Η συμπόρευση με τους «58» στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Ένταση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στον Ευ.Βενιζέλο και στον Θ.Μωραίτη. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας πήρε το λόγο για να διευκρινίσει το νόημα της επιστολής των 11 στελεχών για την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στο «Βήμα», ο κ. Μωραΐτης είπε ότι οι 11 επιθυμούσαν να δηλώσουν μέσω της κίνησης αυτής τον προβληματισμό τους για τα μεγάλα προβλήματα της παράταξης και για το γεγονός ότι δεν συνεδριάζουν τακτικά τα όργανα του κόμματος ώστε να διατυπώνονται σε αυτά όλες οι απόψεις. Και έθεσε θέμα γιατί υπήρξε άτυπη ενημέρωση που τους απέδιδε άλλες προθέσεις.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι την ημέρα που έστειλαν την επιστολή ήταν με τον Φ.Σαχινίδη μέχρι το μεσημέρι μαζί και δεν τον ενημέρωσε για τις προθέσεις τους.

Στην ουσία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον προκάλεσε να μιλήσει ευθέως αλλά ο κ. Μωραΐτης δεν σήκωσε το γάντι και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Κυρ.Πιερρακάκης, ο οποίος ρώτησε τον κ. Μωραΐτη τι στόχευση είχε η επιστολή των «11» την ημέρα που ξεκινούσε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και ενώ είχε ήδη οριστεί η ημέρα για τη συνεδρίαση της ΚΕ και το γνώριζαν ολοι.

Στη συνεδρίαση ετέθη και το θέμα της συνεργασίας με τους «58», το οποίο επίσης διχάζει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει στο μυαλό του τη διάλυση του κόμματος, ούτε να εγκαταλείψει το όνομα και τα σύμβολα, αλλά τη συμπόρευση όσων ενδιαφέρονται για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.

Ωστόσο κάποιοι έθεσαν ζήτημα για το ερωτηματολόγιο των «58» και ειδικά για την ερώτηση αν είναι προτιμότερη η ονομασία Ελιά, Δημοκρατική Παράταξη ή Κεντροαριστερά.

«Γιατί βάζουν αυτό το ερώτημα; Για Ελιά δεν κουβεντιάζουμε τόσο καιρό;» ρώτησαν αρκετά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο Κ. Σκανδαλίδης παρατήρησε ότι αν πράγματι υπάρχει πιθανότητα να κατέβει το ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα στις Ευρωεκλογές θα πρέπει να έχει λόγο σε αυτό και η βάση του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος, εξήγησε ότι είναι γνωστό το πλαίσιο της πρότασης του για την Κεντροαριστερά και ότι αν σκόπευε να αλλάξει το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος είχε ευκαιρίες να το κάνει νωρίτερα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: