Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νέα προκήρυξη για τη δολοφονία των 2 μελών της ΧΑ

BD5C6685B0A67E93569C7CAD351D2278Με μια νέα προκήρυξη 21 σελίδων μέσω της οποίας απαντά σε όσους χαρακτήρισαν ως «προβοκάτσια» τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο επανεμφανίστηκε η οργάνωση των Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων.
Στη προκήρυξη – η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org – αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «δεν υπήρξε ένοπλη επαναστατική ενέργεια ίσως τα τελευταία είκοσι χρόνια που να μην λοιδορήθηκε τόσο πολύ από εκείνους από την αριστερά, αλλά κυρίως από κάποιους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές αυτή τη φορά, που μιλούσαν για “προβοκάτσιες”, “σκοτεινά κέντρα” κλπ, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο που δεν είναι άλλος από το να σπέρνουν την ηττοπάθεια, την θυματοποίηση και να δίνουν χέρι βοηθείας στην προσπάθεια του κράτους να απομονώσει και να καταστείλει επαναστάτες που έχουν επιλέξει τον ένοπλο αγώνα. Με αυτή την έννοια μας έκανε μεγάλη τιμή όλος αυτός ο συρφετός των “αγωνιστών” που ξεκινά από την επίσημη αριστερά, ΚΚΕ και Σύριζα, Ανταρσύα, αλλά κυρίως, αυτή την φορά πλειοδότησαν -και αυτό έχει μεγάλη σημασία- σε ένα εμετικό οχετό κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Αρκετό λοιπόν διάστημα μετά την ενέργεια αφότου καταλάγιασε όλη αυτή η λάσπη, επιλέγουμε να απαντήσουμε».
Σημειώνουν ακόμη πως «η πρώτη μας επίθεση, η εκτέλεση των δυο χρυσαυγιτών και ο τραυματισμός ενός τρίτου -μια ενέργεια που μιλά από μόνη της-, προκάλεσε πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις πολιτικά και κοινωνικά. Είμαστε βέβαιοι -και τέτοια μηνύματα έχουμε λάβει από πολλές μεριές – πως πολλοί ήταν αυτοί που υποδέχτηκαν ως θετική και επιβεβλημένη την επίθεση αυτή λόγω των αμέτρητων θηριωδιών των χρυσαυγιτών τα τελευταία χρόνια».
Και προσθέτουν: «Είμαστε βέβαιοι, πως ακόμα περισσότεροι την υποδέχτηκαν ως την “φυσική” αντίδραση στο δολοφονικό έργο των νεοναζί, ως αυτονόητο επιστέγασμα της δράσης τους που κλιμακωνόταν για χρόνια και έφτασε στην πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Και παρά τους ισχυρισμούς κάποιων ότι “το αντιφασιστικό αισθητήριο δεν χάρηκε με αυτή την επίθεση” (Σινιάλο) -προφανώς εννοούν το δικός τους αισθητήριο το οποίο και ορίζουν αυθαιρέτως ως το γενικότερο αντιφασιστικό-, πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν και επικρότησαν αυτή την επίθεση και ας θλίβει αυτούς που αρέσκονται να αφορίζουν και ελεεινολογούν. Το δηλώνουμε εξ ‘αρχής πως το αντιφασιστικό αισθητήριο δεν είναι αυτό μιας χούφτας αναρχικών και αριστερών που τρομοκρατήθηκαν με την επίθεση φοβούμενοι τα αντίποινα και θεώρησαν σώφρον να ανταγωνιστούν την κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα σε καταδίκες και υβρεολόγια. Το αντιφασιστικό αισθητήριο πολλών ανθρώπων που δεν εγκλωβίζονται σε φοβικά σύνδρομα και σε πολιτικές σκοπιμότητες, χάρηκε και παραχάρηκε με την εκτέλεση των φασιστών. Ή τουλάχιστο την υποδέχτηκε ως μια δίκαιη απάντηση στα εγκλήματά τους. Αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα κόντρα στο κλίμα που φάνηκε πως ήθελαν να διαμορφώσουν κάποιοι, που με κυρίαρχο συναίσθημα -το οποίο και καθόρισε το πολιτικό τους κριτήριο- τον φόβο των αντιποίνων από τους νεοναζί, προέβησαν σε ανήθικες λασπολογίες, προβοκατορολογίες και ύβρεις για αυτή την επίθεση».
Ακόμη σε άλλο σημείο της προκήρυξης επισημαίνουν ότι: «Αμέσως μετά την επίθεση στους χρυσαυγίτες, λες και ήταν έτοιμες και γραμμένες προκαταβολικά, οι δηλώσεις περί προβοκάτσιας περίσσεψαν. Οι περισσότεροι πανικόβλητοι, ενέπλεκαν τα “σενάρια” για το “ποιος έκανε την επίθεση” και μιλούσαν για “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”, “για πράκτορες”, “προβοκάτορες” γενικώς, ακόμα και για τους ίδιους “τους χρυσαυγίτες” (!!!). Ο πανικός δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος για την πολιτική και η τρικυμία στο κρανίο που σημειώθηκε, ήταν αναμενόμενο να φέρει την γελοιοποίηση των συκοφαντών, κυρίως μετά την ανάληψη ευθύνης. Μπέρδεψαν τους “φετιχιστές της βίας” με τους “πράκτορες”, τους “επαγγελματίες δολοφόνους” με τους “χρήσιμους ηλίθιους”, τους “πράκτορες” και τους “προβοκάτορες” που “πολιτικά μπορεί να είναι και αναρχικοί” με τους “μπράβους και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών” σε μια απίστευτη σαλάτα που συμπεριλάμβανε και τους φασίστες, οι οποίοι στην… απελπισία τους αποφάσισαν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους για να παίξουν αποτελεσματικά τον ρόλο του θύματος και να γίνουν συμπαθείς στην κοινή γνώμη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: