Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

"Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει"...


"Ενσωματώθηκε στη ΝΔ, δίχως να προχωρήσει σε προγραμματικές συμφωνίες"...

Τη δήλωση αυτή έκανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου.

"Μετά από αυτή την κρίση δεν... μπορεί το πολιτικό σύστημα και αυτοί που το υπηρετούν να μην καταλάβουν, ότι...
κάτι πρέπει να αλλάξει θεμελιωδώς, ριζικά. Να μην είναι τίποτα όπως πριν. Και τίποτα δεν άλλαξε και γι' αυτό χρειάζεται κάτι απολύτως νέο στην πολιτική ζωή", δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στον ραδιοσταθμό Βήμα.

Εξέφρασε τη διαφωνία της για την πρωτοβουλία των 58, λέγοντας πως «εάν απαντηθούν τα δύο ζητήματα, που είναι το κάτι νέο και το πώς θα βγούμε από την κρίση, να μην είναι διαδικαστικό θέμα, πολλοί άνθρωποι θα προστρέξουν. Βεβαίως κι εγώ, σε ό,τι μπορώ να προσφέρω».

Σημείωσε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει σήμερα λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ που και για μένα υπήρξε ο χώρος με τον οποίο μπήκα στην πολιτική και εξέφρασε ένα λαϊκό κίνημα, θα το κρίνει η ιστορία. Δεν μπορεί να κριθεί μόνο του. Πραγματικά, δεν έχω σχέση αυτήν τη στιγμή, αλλά θα σας πω με μια απλή έκφραση, ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει καθόλου και δεν θεωρώ, ότι έκανε αυτά που μπορούσε να κάνει σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο για να αλλάξει τα δεδομένα, ακόμη και για τον εαυτό του».

«Πολύ απλά, θα έλεγα, ότι ενσωματώθηκε στη ΝΔ, δίχως να προχωρήσει σε προγραμματικές συμφωνίες, όπως κάνουν όλα τα κόμματα που μπαίνουν σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό στην Ευρώπη, γιατί έχουμε ανάλογες εμπειρίες. Ο τρόπος που δεν υποστήριξε το παρελθόν του και οι παθογένειες οι κομματικές που διατηρούνται. Αυτά είναι πράγματα που έπρεπε να αλλάξουν ριζικά και δεν έγιναν και βεβαίως είναι θέμα της πολιτικής του ηγεσίας. Ενσωματώθηκε απολύτως στη ΝΔ και μέσα από την κυβερνητική λειτουργία και μέσα από τον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε σε αρκετά ζητήματα», συμπλήρωσε...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: