Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Μόνο 3-4 δεν έχουν παραδοθεί» Γεωργιάδης: Σε 30 ημέρες τα πολυιατρεία θα ανοίξουν


Γεωργιάδης: Σε 30 ημέρες τα πολυιατρεία θα ανοίξουν
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Η διαδικασία της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξελίσσεται πολύ καλά και βάσει χρονοδιαγράμματος, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης, ότι ήδη τα πολυιατρεία έχουν σχεδόν όλα παραδοθεί πλην μετρημένων, 3-4 εξαιρέσεων, τα οποία θα παραδοθούν και αυτά, ενώ οι γιατροί και το προσωπικό βγήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.
Από σήμερα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, έχουν δοθεί και όλες οι διαπιστωτικές πράξεις και μετρά η προθεσμία των επτά ημερών για να δηλώσουν οι γιατροί αν θέλουν να «έρθουν μαζί μας στο δημόσιο σύστημα ή όχι».
Όπως είπε ο υπουργός τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, για να τους ενημερώσει, σχετικά με τις υπουργικές αποφάσεις που ετοιμάζονται για την εκτέλεση του Νόμου και οι οποίες θα είναι έτοιμες περίπου στις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί ακριβώς», είπε ο υπουργός , προσθέτοντας ότι σε 30 ημέρες τα πολυϊατρεία θα ανοίξουν.
Από την πλευρά της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κρεμαστινός, είπε ότι εκείνο που συζητήθηκε είναι να γίνει το ταχύτερο δυνατόν η εφαρμογή του νόμου, ούτως ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών. Με την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα».
Το δεύτερο που συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, είπε ο κ. Κρεμαστινός, είναι ότι «θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως κατά γράμμα ο νόμος, ότι ουδείς γιατρός θα απολυθεί. Με απλά λόγια, όσοι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα κάνουν συμβάσεις προσωπικές με τον ΕΟΠΥΥ»
Όλα αυτά, κατέληξε, βεβαίως θα τα παρακολουθήσουμε, ούτως ώστε να μην μείνουν στα λόγια αλλά να υλοποιηθούν στην πράξη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: