Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επέδωσαν ψήφισμα Συνάντηση αγροτών με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης


Συνάντηση αγροτών με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου είχε 20μελής αντιπροσωπεία αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα. Στη συνάντηση, διάρκειας περίπου 40 λεπτών, οι αγρότες παρουσίασαν στον υπουργό τα αιτήματά τους και τού επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη έξω από το υπουργείο αγρότες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο παρέμεναν συγκεντρωμένοι περίπου 500 αγρότες, οι οποίοι κατέφθασαν στην πόλη κυρίως με λεωφορεία.

Παράλληλα, στην περιοχή του υπουργείου παρατάχθηκαν 21 ΙΧ αγροτικά οχήματα και, συμβολικά, ένα τρακτέρ. Οι αγρότες κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου", ενώ φώναζαν συνθήματα.

Σημειώνεται ότι σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, παραμένουν σχηματισμένα μπλόκα των αγροτών, χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες, που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και περίπου 20 ημέρες, λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Ζητούν, επίσης, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: