Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Όλη η ΚΟ σε απολογία Αρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της ΧΑ ζητούν οι ανακρίτριες


Αρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της ΧΑ ζητούν οι ανακρίτριες
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που δεν έχουν μέχρι στιγμής εμπλοκή στην υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη, ζητούν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες, με σκοπό και αυτοί να ανακριθούν για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου με έγγραφό τους ζητούν την άρση της ασυλίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, καθώς από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους φαίνεται ότι προκύπτουν ενδείξεις που καθιστούν αναγκαία την κλήση προς απολογία ολόκληρης πλέον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  οι δύο δικαστικές λειτουργοί ζητούν να αρθεί εκ νέου η ασυλία για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλ. Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Γ. Λαγό, Π. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, προκειμένου να απολογηθούν για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης.

Με το ίδιο έγγραφό τους ζητούν να αρθεί η ασυλία για τον Νίκο Μιχαλολιάκο για κατοχή όπλου και για τον Χρ. Παππα για σύσταση παρανόμου αρχείου.

Αντικείμενο της άρσης της ασυλίας σε ό,τι αφορά το κομμάτι των όπλων είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών, χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια, καθώς για όσα νομίμως κατέχουν εκ του νόμου δεν μπορεί να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: