Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Νεράντζης: Δεν υπάρχουν ονόματα στην έκθεση Νικολούδη...




Δεν περιλαμβάνει ονόματα η «έκθεση Νικολούδη» που διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αναστάσιος Νεράντζης.
“Στην έκθεση αυτή δεν αναγράφονται ονόματα, αλλά μόνον οι...
κατηγορίες αδικημάτων, τα ποσά που δεσμεύτηκαν, οι ιδιότητες και αριθμός των παραβατών, στους οποίους πάντως δεν συγκαταλέγεται κανείς βουλευτής” αναφέρει ο Α. Νεράντζης στην ανακοίνωσή του.

Επίσης σημειώνει ότι σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της η Επιτροπή θα συζητήσει την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Συνολικά στη λίστα περιλαμβάνονται 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις.

Σε αυτήν καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, επτά διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού.

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση, η Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις τις οποίες έχει στείλει στη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ζητά μεταξύ άλλων και η ΚΕΔΕ επισημαίνοντας ότι “πάγια θέση μας είναι η απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των ανθρώπων που υπηρετούν τον θεσμό.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: