Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Απολογήθηκαν οι 4 για τη λαθρεμπορία καυσίμων...





Ολοκληρώθηκαν σε ανακριτή και εισαγγελέα οι απολογίες των υπολοίπων τεσσάρων ατόμων της τρίτης ομάδας που, σύμφωνα με την αστυνομία, εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων με ναυτιλιακό καύσιμο, όπως αναφέρει το...
Αθηναϊκό - Μακεοδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν, αν θα προφυλακιστούν.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος του τμηματάρχη διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ, που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατέθεσε στον έβδομο ανακριτή Πειραιά το υπ' αριθμό 1494/2012 βούλευμα, που είχε εκδοθεί για σχετική υπόθεση και ακυρώνει πράξεις της προδικασίας και με βάση το οποίο υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου.

Ο συνήγορος υποστηρίζει ότι η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος που έχει κατασχεθεί και κοστολογείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ, δεν έχει προσδιοριστεί από αρμόδια όργανα, που, σε αυτή την περίπτωση, είναι το τελωνείο, με σχετική έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαβιβάσει το αίτημα στην εισαγγελέα που αναμένεται να προχωρήσει στη σύνταξη υπομνήματος προς το δικαστικό συμβούλιο.

Εξάλλου, στις 3 το μεσημέρι, αναμένεται να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού πέντε άτομα, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου, Γ.Σπανός, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας, ένας τελωνειακός, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ένας μηχανικός πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: