Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Με περιοριστικούς όρους Ελεύθεροι οι τέσσερις που απολογήθηκαν για το λαθρεμπόριο καυσίμων


Ελεύθεροι οι τέσσερις που απολογήθηκαν για το λαθρεμπόριο καυσίμων
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο οδηγοί, ένας πρατηριούχος και ένας χειριστής πλάστιγγας) οι οποίοι φέρονται, σύμφωνα με την Aστυνομία, να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Στον πρατηριούχο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κατά περιόδους.

Στον έναν οδηγό και στον χειριστή πλάστιγγας επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 7.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κατά περιόδους.

Στον δεύτερο οδηγό επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας πέντε άτομα, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ.Σπανός, ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας, ένας τελωνειακός, ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και ένας μηχανικός πλοίου.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος του τμηματάρχη διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ, που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατέθεσε στον έβδομο ανακριτή Πειραιά το βούλευμα, που είχε εκδοθεί για σχετική υπόθεση και ακυρώνει πράξεις της προδικασίας και με βάση το οποίο υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου.

Ο συνήγορος υποστηρίζει ότι η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος που έχει κατασχεθεί και κοστολογείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα 662.880 ευρώ, δεν έχει προσδιοριστεί από αρμόδια όργανα, που σε αυτή την περίπτωση είναι το τελωνείο, με σχετική έκθεση προσδιορισμού διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαβιβάσει το αίτημα στην εισαγγελέα που αναμένεται να προχωρήσει στη σύνταξη υπομνήματος προς το δικαστικό συμβούλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: