Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Σάστισε, αλλά ελπίζει ο Μόγιες Ρεσιτάλ σεμνότητας από Μίτσελ, Μαρινάκη και παίκτες, παρά τον θρίαμβο


Ρεσιτάλ σεμνότητας από Μίτσελ, Μαρινάκη και παίκτες, παρά τον θρίαμβο
  (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Ο πρωτομάστορας της εκπληκτικής αυτής βραδιάς, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, αφού έζησε το 90άλεπτο μέσα από τη δική του σκοπιά και ξεπέρασε το άγχος μιας μάχης κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο τέλος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς. Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» πήρε ό,τι περισσότερο μπορούσε από όλους τους παίκτες του και έτσι δεν θα μπορούσε παρά να δηλώνει ευτυχισμένος από αυτό το πρώτο τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League:

«Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και αυτό θέλω να μάθω να το λέω και στα ελληνικά. Είμαι περήφανος όχι μόνο για την αποψινή νίκη, αλλά για όσα ζω σε αυτόν τον σύλλογο. Είμαι χαρούμενος που έκανα περήφανο τον κόσμο μας, τον πρόεδρό μας. Σιγά – σιγά (σ.σ. το είπε στα ελληνικά) συνεχίζουμε και πάμε μπροστά. Αυτό το αποτέλεσμα είναι μια αναγνώριση για εμένα, για τους παίκτες και για τον σύλλογο. Νιώθουμε μια απέραντη χαρά μετά από αυτά τα πρώτα 90 λεπτά κόντρα στην Μάντστεστερ, αλλά θα πρέπει να προσγειωθούμε εν όψει της ρεβάνς.

Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να μένεις ούτε σε μια τεράστια νίκη, ούτε σε μια δύσκολη ήττα. Όταν έχεις μία τέτοια ρεβάνς απέναντί σου, πρέπει να συνεχίζεις τη μάχη. Όποιος νομίζει ότι μετά από το 2-0 στο Καραϊσκάκη έχουμε ήδη προκριθεί, τότε είναι πολύ γελασμένος».

17 φωτογραφίες


Μαρινάκης: «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε το όνειρο»

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στους συντελεστές της τεράστιας αυτής νίκης: «Δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη νίκη, αλλά σήμερα όλος ο κόσμος είδε ότι υπήρχε μια ομάδα που έπαιξε δυνατά, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν έχει κριθεί κάτι. Να συνεχίσουμε έτσι και να πάμε στο Μάντστεστερ σαν να έχει τελειώσει το ματς 0-0. Μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, η Γιουνάιτεντ είναι μια τεράστια ομάδα με εκπληκτικούς παίκτες. Εμείς ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σε προπονητές, παίκτες και τον κόσμο. Τους καλώ όλους να έρθουν και την Κυριακή και να υποδεχτούμε τον Παναθηναϊκό, όπως και τη Γιουνάιτεντ. Αν παίξουμε καλά και στην Αγγλία, θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Ας χαρούμε αυτή την ιστορική νίκη, εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε το όνειρο».

Ντομίνγκες: «Να έρθουν και άλλες επιτυχίες»


Ανυπόμονος για τα επόμενα μεγάλα αποτελέσματα σαν το σημερινό, δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκες: «Κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Είναι πολύ ωραίο να μείνει αυτό το αποτέλεσμα στις μνήμες όλων. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ώστε να έρθουν και άλλες τέτοιες επιτυχίες».

Συν τοις άλλοις, για την προσωπική του απόδοση είπε: «Πιστεύω πως είναι υπερβολή να μιλάμε μόνο για μένα. Όλη ομάδα έκανε πολύ καλή προσπάθεια και η σημερινή νίκη είναι αποτέλεσμα όλων».

Μανιάτης: «Η μεγαλύτερη νίκη μας»


Ως την μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη χαρακτήρισε την επικράτηση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Γιάννης Μανιάτης που τόνισε πως «ανεβαίνουμε επίπεδο». Ο άσος των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έγινε για το ματς του «Γ. Καραϊσκάκης», ωστόσο ακόμα δεν… πετάει στα σύννεφα και συνιστά συγκέντρωση για τον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ».

«Το πάθος και η θέληση που δείξαμε ήταν τα στοιχεία που μας οδήγησαν στη νίκη. Έχουμε δουλέψει πολύ όλο αυτό το διάστημα που περιμέναμε αυτό το ματς. Μένει ακόμα ένα μέρος για να πανηγυρίσουμε την πρόκριση, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Είναι η μεγαλύτερη νίκη η σημερινή, απέναντι σε ένα μεγαθήριο, όπως είναι η Γιουνάιτεντ. Δείχνουμε πως ανεβαίνουμε επίπεδο και βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο ότι μας δείχνει ο προπονητής μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν μαζί μας σήμερα και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη», ανέφερε ο Μανιάτης στην κάμερα της NOVA.

Κάμπελ: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε»


Ο Τζόελ Κάμπελ χαρακτήρισε πανάξια τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μαν. Γιουνάιτεντ με 2-0 για τους «16» του Champions League και τόνισε ότι θα θυμάται για πάντα αυτή τη βραδιά:

«Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Παίξαμε επιθετικά, κρατήσαμε το μηδέν στην εστία μας, δώσαμε τα πάντα και πήραμε αυτό που μας άξιζε», ανέφερε ο Κοσταρικανός εξτρέμ.

Όσο για το πού αφιέρωσε το γκολ του, είπε: «Ο πατέρας μου ήταν στην κερκίδα και ήταν διπλή η χαρά μου. Όταν πέτυχα το γκολ έτρεξα προς το μέρος του και του φώναξα ότι τον αγαπώ. Θα ήθελα να ήταν εδώ και η μητέρα μου».

Σχετικά με τη ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ» είπε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό σκορ, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα έχουμε δύσκολο έργο στον επαναληπτικό. Πιστεύω πως αν πετύχουμε ένα γκολ θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας».

Ερωτηθείς αν θέλει να ζήσει με τον Ολυμπιακό τέτοιες στιγμές και του… χρόνου, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό, θέλω να απολαύσω αυτό που έχουμε πετύχει».

Μανωλάς: «Πάμε να παλέψουμε και εκεί»


Ο Κώστας Μανωλάς ξεκαθάρισε ότι η νίκη με «καθαρό» σκορ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γεμίζει με αυτοπεποίθηση τον Ολυμπιακό ενώ στάθηκε στην προετοιμασία που έχει γίνει στην ομάδα το καλοκαίρι.

«Η νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε την εξαιρετική σεζόν που διανύουμε", δήλωσε αρχικά ο Έλληνας σέντερ μπακ, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, και συνέχισε:

«Είχαμε διαβάσει καλά το παιχνίδι, ο προπονητής μας προετοίμασε σωστά, κάναμε ό,τι είχαμε πει στην προπόνηση. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα το καλοκαίρι στην προετοιμασία και αποδίδουμε πάντα το 150%. Η νίκη δεν σημαίνει τίποτα, πάμε να παλέψουμε και εκεί και ό,τι θέλει ο Θεός θα γίνει. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας τεράστιος σύλλογος και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα».

Μαρκάνο: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό»

Σε πελάγη ευτυχίας με την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε ο Ιβάν Μαρκάνο. Παράλληλα, ο Ισπανός αμυντικός αναφέρθηκε και στους φίλους των «ερυθρόλευκων» και τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους.

«Μία από τις μέρες που κάθε παίκτης θέλει να απολαμβάνει. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του. Είμαστε μεγάλοι σύντροφοι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο Μαρκάνο.

Μόγιες: «Η χειρότερη εμφάνιση στην Ευρώπη»


Από την πλευρά της Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόγιες στη συνέντευξη Τύπου, προσπάθησε να βρει τον λόγο που οδήγησαν την ομάδα στην η χειρότερή της εμφάνιση στην Ευρώπη επί των ημερών του, όπως τόνισε ο ίδιος, αλλά πρόσθεσε πως η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ»:

«Κάναμε πολύ κακή εμφάνιση. Από την αρχή δεν μπήκαμε στο παιχνίδι, ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας στην Ευρώπη και δεν αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν έφταιξε κάτι συγκεκριμένο, δε μπήκαμε στο παιχνίδι και δεν δείξαμε τίποτα. Δεν είχαμε την κατάλληλη νοοτροπία. Είμαι έκπληκτος, δεν περίμενα αυτό το επίπεδο απόδοσης, δεχτήκαμε δύο γκολ και δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε.

Περίμενα τον Ολυμπιακό να εμφανιστεί δυνατός, έχει πολύ καλό ρεκόρ εντός έδρας, δεν ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Αναλαμβάνω την ευθύνη, είναι η δική μου ομάδα. Δεν παίξαμε καλά σήμερα , μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Έχουμε ακόμα έναν αγώνα μπροστά μας», τόνισε ο Μόγιες και συνέχισε μιλώντας για την προτίμησή του στον Κλέβερλι αντί του Γιανουζάι και τις πιθανότητες πρόκρισης της Γιουνάιτεντ στη ρεβάνς:

«Αποφάσισα ότι θα έπαιζε ο Κλέβερλι , για να μην κουράσουμε περισσότερο τον Γιανουζάι. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα πριν δούμε και το δεύτερο παιχνίδι. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιστρέψουμε αυτό το αρνητικό 2-0.

Είμαστε όλοι μαζί, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να είμαστε αποφασισμένοι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας στο δεύτερο παιχνίδι. Οι παίκτες μου έχουν ψυχή, έχουν καρδιά, ξέρουν πως δεν πήγαμε καλά σήμερα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Το «Όλντ Τράφορντ» έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν και ελπίζω να ζήσουμε άλλη μία τέτοια».

Κάρικ: Απογοήτευση...

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Μάικλ Κάρικ, μετά την ήττα με 0-2 από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει κριθεί η πρόκριση.

«Είναι μία απογοητευτική νύχτα για μας. Είχαμε καλή κατοχή της μπάλας, αλλά δεχθήκαμε γκολ από το τίποτα που φέρνουν τον Ολυμπιακό σε πολύ καλή θέση για την πρόκριση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Αγγλου άσου που συνέχισε...

«Σίγουρα το αποτέλεσμα που έχουμε πάρει δεν είναι ιδανικό, αλλά κοιτάμε τη ρεβάνς και ελπίζουμε να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: