Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ρωσία: Ετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία ο Πούτιν;

Διέταξε άσκηση-«τεστ» της πολεμικής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων

Ρωσία: Ετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία ο Πούτιν;

250.000 προσωπικό, 1.500 άρματα μάχης και 3.000 ΤΟΜΑ, αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση

Δοκιμή της πολεμικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων στη δυτική και κεντρική Ρωσία, διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, ο οποίος είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να ξεκινήσει η άσκηση στρατιωτικής ετοιμότητας στις 2 ώρα Μόσχας σήμερα.

Ο Πούτιν διέταξε «τεστ ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων για την αντιμετώπιση κρίσεων που απειλούν την στρατιωτική ασφάλεια της χώρας, καθώς και με αντιτρομοκρατικούς, υγειονομικές και επιδημιολογικές, ή technogenic καταστάσεις" δήλωσε ο Σοϊγκού.

Συνολικά, 250.000 προσωπικό, 1.500 άρματα μάχης και 3.000 ΤΟΜΑ, αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, Pantsir-S1, Tor-M1 κλπ. Επίσης, συμμετέχει στην άσκηση και ολόκληρος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με τις μονάδες των βομβαρδιστικών και της Ναυτικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα, περίπου έξι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κριμαία εναντίον της νέας κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας είναι δυσαρεστημένοι με τη νέα ουκρανική δημοκρατία, διαμηνύοντας ότι πρέπει να εκφράσουν τη βούλησή τους.

«Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλουν να μείνουν στη νέα ουκρανική δημοκρατία», δήλωσε ο Πουσκόφ στο λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη.

«Αν η Δύση έχει αναγνωρίσει την Μαϊντάν (την πλατεία που έγιναν οι διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς) ως τη φωνή του λαού της Ουκρανίας, θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν επίσης ότι οι πολίτες της Κριμαίας έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη βούλησή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στον Άθω ο Γιανουκόβιτς;

Στη χερσόνησο του Άθω φέρεται να βρήκε «καταφύγιο» ο αποπεμφθείς Ουκρανός πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μετά τη φυγή του από το Κίεβο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται η διεθνής έκδοση της «Καθημερινής».

Μάλιστα, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ρεπόρτερ της «Καθημερινής», Κόστας Ονισένκο, που βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα, μεταδίδει ότι η φήμη δεν επιβεβαιώνεται, παρά τα όσα αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.
.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: