Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μπήκε τέλος στη δράση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στην Πελοπόννησο



Η δίωξη ναρκωτικών στην Καλαμάτα εξάρθρωσε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σε τρεις νομούς
Δικογραφία σχηματίσθηκε εις βάρος 80 πολιτών οι οποίοι και φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά 18 άνθρωποι, ενώ έγινε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια, καταστήματα και άλλους χώρους.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τα δώδεκα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων εν ενεργεία λιμενικός, απόστρατος αστυνομικός, καθώς και έγκλειστος των φυλακών Ναυπλίου για ληστεία. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη εξήντα δύο άτομα.
Είχε προηγηθεί η πολύμηνη αστυνομική έρευνα οπότε και προέκυψε ότι οι 12 συλληφθέντες, έχοντας διακριτούς ρόλους, συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως χασίς και κοκαΐνη, σε χρήστες των περιοχών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Τρίπολης Αρκαδίας, του Πύργου Ηλείας και των ευρύτερων περιοχών.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών, καθώς είναι άνεργοι. Δύο από τα μέλη της οργάνωσης, για να νομιμοποιούν τα έσοδα, χρησιμοποιούσαν ως "βιτρίνες" δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας τους, συγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δράση τους.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ως αντίτιμο της αγοραπωλησίας των ναρκωτικών και αντικείμενα αξίας, όπως λίρες, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις plasma κ.λπ.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών. Επιπρόσθετα, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσυνεννοημένο κώδικα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, έγιναν περισσότερες από τριάντα έρευνες, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα 1 κιλό και διακόσια δέκα γραμμάρια χασίς, 4,6 γραμμάρια κοκαΐνης, τρία περίστροφα, τρία κυνηγετικά όπλα, αεροβόλο όπλο, ένα στιλέτο, δεκαεπτά φυσίγγια, 281 εκατοστά φυτίλι, 15 κιλά και 860 γραμμάρια πυρίτιδας, δύο πυροκροτητές, δύο φωτοβολίδες και το χρηματικό ποσό των 1.795 ευρώ.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: