Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ένταση στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης...


Ένταση επικράτησε και σήμερα, κατά τη διάρκεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στα ταμεία του κεντρικού δήμου. Στα αξιοσημείωτα ήταν, για άλλη μια φορά, η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των...
συνηγόρων υπεράσπισης του Παναγιώτη Σαξώνη και του Μιχάλη Λεμούσια, γεγονός που υποχρέωσε τον πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόψει πρόωρα τη διαδικασία. "Δεν θα γίνει μπάχαλο εδώ" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Σαξώνης άφησε αιχμές σε βάρος του συγκατηγορουμένου του πρώην διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργου Γκαϊδατζή, σχολιάζοντας τη χθεσινή αποκάλυψη ότι ο τελευταίος αποπειράθηκε να κλέψει φακέλους από το υπόγειο αρχείο του δήμου. "Δεν είχα δόλο. Πήγα να πάρω πράγματα που δεν ήταν απόρρητα" απάντησε ο Γ. Γκαϊδατζής.

Στη συνέχεια η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση πρώην συναδέλφου του Παναγιώτη Σαξώνη

"Ο Σαξώνης μιλούσε στον διάδρομο με τον Λεμούσια", είπε ο υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, και επί σειρά ετών "συγκάτοικος" στο ίδιο γραφείο με τον πρώην ταμία.

 Κληθείς -πάντως- να περιγράψει τις σχέσεις του άλλοτε συναδέλφου του με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια, ο μάρτυρας τις περιέγραψε ως καθαρά υπαλληλικές.

Στην κατάθεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Φώτης Σκαμπαρδώνης τόνισε ότι τον Π. Σαξώνη τον γνώριζαν όλοι στο δήμο.

Μάλιστα, τον χαρακτήρισε "επώνυμο" λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. "Είχε τα μαγαζιά του, το τζιπ και το… καραβάκι του" ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του επεσήμανε: "Από το 1996 άκουγα για τα μαγαζιά του. Ήταν πιο άνετος οικονομικά από μας".

Πρόσθεσε δε, ότι ο Π. Σαξώνης εθεωρείτο ως ένας από τους καλύτερους υπαλλήλους του δήμου, τονίζοντας ότι "κατέβαινε στη δουλειά του ακόμη κι όταν είχε άδεια". Ο υπάλληλος, που όπως ο Π. Σαξώνης ήταν διαχειριστής πληρωμών στον δήμο, αναφερόμενος στα 8 χρόνια που δούλευε στο ίδιο γραφείο με τον καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη συνάδελφό του, τόνισε ο αυτός "κλείδωνε πάντα το συρτάρι του" και "δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάσει το γραφείο του".



Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, ημέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπως και στον Μ. Λεμούσια και τον Π. Σαξώνη...

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια: