Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Έκλεισε η εκκρεμότητα Tον Γ.Κουμουτσάκο στηρίζει η ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής


Tον Γ.Κουμουτσάκο στηρίζει η ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έχει επίσης θητεύσει στο υπουργείο Εξωτερικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα:
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Κουμουτσάκο, στο Στρασβούργο.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας για την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου, ανέφερε ότι η Αττική «είναι μια κατεξοχήν περιφέρεια με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και αξιοποίησης δυνατοτήτων από την Ευρώπη».
Γι' αυτό, σημείωσε η ίδια πηγή, «χρειάζεται ένας άνθρωπος με γνώσεις της Ευρώπης που να μπορεί να ξεκολλήσει ζητήματα» και πρόσθεσε: «Ο Γιώργος Κουμουτσακος είναι μάχιμος και στο παρελθόν είχε καταλάβει κεντρικές θέσεις στην πολιτική σκηνή. Είναι επιλογή που δίνει ανάσα ανανέωσης».
Το θέμα της υποψηφιότητας στην περιφέρεια Αττικής είχε εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την Νέα Δημοκρατία, καθώς η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργούσε παρενέργειες στο εσωτερικό του κόμματος.

Γαλάζια στελέχη συνέχιζαν τις θετικές δηλώσεις για τον Γ.Σγουρό, ωστόσο ηχηρή ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΣ Γ.Μιχελάκη σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, είχε ταχθεί κατά μιας ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης».

Σε άλλο μήκος κύματος οι Π.Παναγιωτόπουλος, Αδ.Γεωργιάδης και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και αρκετοί δήμαρχοι της ΝΔ να λένε ότι ο νυν περιφερειάρχης κ. Ι. Σγουρός είναι πολύ καλός.

Ο ίδιος ο κ. Σγουρός επανέλαβε πάντως το ενδιαφέρον του να συνεχίσει στην Περιφέρεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις του θα ληφθούν μετά την παρουσίαση του απολογισμού του έργου του.

Μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε χθες ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρ.Παχατουρίδης στο Μέγαρο Μαξίμου (το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε συναντηθεί και με τον διευθυντή του γραφείου του pρωθυπουργού Γ.Μουρούτη σε καφέ στην πλατεία Προσκόπων), αποφασίστηκε στο επιτελείο του κ. Σαμαρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον κ. Κουμουτσάκο στο «ουδέτερο» έδαφος του Στρασβούργου, μετά από μια εκδήλωση που παρέστη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,Μάρτιν Σουλτς και Μάριο Μόντι.
 
Μείνανε οι δυο τους επί αρκετή ώρα και οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή. Όμως συμφωνήθηκε να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα στα ΜΜΕ, κάτι που έκανε το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο το πρωί της Τετάρτης στο ΑΠΕ για να μην υπάρξουν παρενέργειες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: