Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αλεξανδρής, ο νέος πρόεδρος στο ΔΣΑ...


crimenet.gr


Συντριπτική νίκη του Βασίλη Αλεξανδρή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Κέρδισε με ποσοστό...
70,67% τον αντίπαλο του, μέχρι σήμερα πρόεδρο, Γιάννη Αδαμόπουλο, που συγκέντρωσε το 29,33% των ψήφων.

Ο Βασίλης Αλεξανδρής δήλωσε πριν από λίγο τα εξής:

"Αγαπητοί συνάδελφοι

Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν ειναι προσωπικό. Το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα ειναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν ειναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Ειναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πανε σε άλλη εποχή.

Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστουν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους. Θελουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπεια μας. Την απόφαση αυτή θελουμε να την πάρουμε και την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς.

Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τροπο την αυτοτέλεια μας.

Θελουμε και μπορούμε από αύριο να χαράξουμε κοινή πορεία. Πορεία διεκδίκησης. Σας ευχαριστώ πολύ."

Δήλωση Αδαμόπουλου

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απόρροια δικών μας λαθών, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής.

Στη φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε. Αντέξαμε όμως και παρουσιάσαμε έργο που θα κεφαλαιοποιηθεί σε ομαλότερες περιόδους. Είμαι περήφανος γι' αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε με τους κόπους και τις θυσίες όλων.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία και της παρείχαν την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δυνάμωσαν τη φωνή του Συλλόγου, ανεξαρτήτως χροιάς.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και υποστήριξαν την ανανέωση της εντολής μας. Η τιμή που μας έκαναν, απέναντι στο ρεύμα της εποχής, είναι κινητήριος δύναμη για το μέλλον. Σ' εκείνους που έδωσαν έναν υπέροχο αγώνα για τις ιδέες και τις κοινές αξίες μας, θα χρωστώ πάντα ευγνωμοσύνη. Οφείλουν και δικαιούνται να έχουν το κεφάλι ψηλά.

Από την υπεύθυνη θέση που μας έταξε η δικηγορική οικογένεια, θα είμαστε – εγώ και οι συνεργάτες μου – παρόντες και στη νέα εποχή.

Γιάννης Αδαμόπουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: