Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πλουσιότεροι και περισσότεροι οι δισεκατομμυριούχοι ...



Πλουσιότεροι και περισσότεροι έγιναν το 2013 οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο που ανακοίνωσε το περιοδικό Forbes. Συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο, η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε περίπου κατά...
ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.
Στη λίστα του περιοδικού περιλαμβάνονται 1.645 ονόματα, των οποίων η συνολική περιουσία φτάνει τα στα 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια δηλαδή περίπου 36 φορές μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ελλάδας.
Επιπλέον, οι έχοντες ατομική περιουσία άνω του ενός δισεκατομμυρίου είναι κατά 268 περισσότεροι σε σχέση με τον Μάρτιο του 2013.
Στην πρώτη θέση της λίστας Forbes επανέρχεται ο Bill Gates ανεβάζοντας την ατομική του περιουσία στα 76 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο  μεξικανός Carlos Slim Helu. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο ιδιοκτήτης των Zara, Amancio Ortega, ενώ ο Warren Baffet βρίσκεται στην τέταρτη θέση.
Ειδικότερα, η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:
  1. Bill Gates: 76 δισ. δολάρια
  2. Carlos Slim Helu: 72 δισ δολάρια
  3. Amancio Ortega: 64 δισ. δολάρια
  4. Warren Buffet: 58,2 δισ. δολάρια
  5. Larry Ellison: 48 δισ. δολάρια
  6. Charles Koch: 40 δισ. δολάρια
  7. David Koch: 40 δισ. δολάρια
  8. Sheldon Adelson 38 δισ. δολάρια
  9. Christy Walton: 36,7 δισ. δολάρια
  10. Jim Walton: 34,7 δισ. δολάρια

Έλληνες και Κύπριοι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
Τρεις Έλληνες καταγράφονται και στη φετινή λίστα. Ο Σπύρος Λάτσης, καταλαμβάνει την 506η θέση με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ οΑριστοτέλης Μυστακίδης και ο Φίλιππος Νιάρχος κατατάσσονται και οι δύο στην θέση 687 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ο καθένας.
Από την Κύπρο υπάρχουν στη λίστα τρεις άνδρες που συγκαταλέγονται στους πιο πλούσιους, όπως αναφέρει το Euronews.
Στην 76η θέση βρίσκεται ο εφοπλιστής Τζον Φρέντρικσεν με 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια. O εν λόγω εφοπλιστής παρέδωσε την νορβηγική του υπηκοότητα για να πάρει την κυπριακή. Στην Κύπρο έχει και την έδρα των περισσοτέρων εταιρειών που διαθέτει.
Τα αδέλφια Χατζηϊωάννου περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα. Ο Στέλιος Χατζηϊωάννου βρίσκεται στην 520η θέση ενώ ο αδελφός του Πόλυς είναι στην 988η θέση.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: