Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Το αβγό του φιδιού στο Μαξίμου...


Δεν τα γνώριζαν τα έργα και τις ημέρες του κ. Μπαλτάκου ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, οι υπουργοί και οι βουλευτές τους; Ή τα γνώριζαν και έκαναν την πάπια; Και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι...
επικίνδυνοι.


Εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος, γι' αυτό ρωτώ (για να μην κατηγορηθώ για ερασιτεχνισμό) τους έγκριτους συνταγματολόγους (και δημοσιογράφους με βαθιά γνώση του Συντάγματος) του "Έθνους", των "Νέων" και της "Καθημερινής" αν υπάρχει πρόβλημα με όσα έχει καταγγείλει ο κ. Κασιδιάρης. Αν υπάρχει πρόβλημα συνταγματικής νομιμότητας μιας κυβέρνησης που μεθοδεύει να βγάλει εκτός νόμου ένα κόμμα, ακόμη και ναζιστικό, για να λεηλατήσει τις ψήφους του. Επ' αυτού περιμένω εναγωνίως απάντηση και από τον εγκυρότερο των έγκριτων συνταγματολόγων κ. Βενιζέλο.

Αυτά για το Σύνταγμα. Αλλά, πέραν του Συντάγματος και των α λα καρτ ερμηνειών του, υπάρχει ένα μέγα πολιτικό ζήτημα. Που είναι αυτό των στενών δεσμών της κυβέρνησης με ένα ναζιστικό κόμμα. Και όταν λέω της κυβέρνησης, εννοώ όλης της κυβέρνησης. Όλων των συνιστωσών της. Γιατί ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου συντόνιζε όλη την κυβερνητική δράση. Ακόμη και αυτή του αντιπροέδρου της και υπ. Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλου, όπισθεν του οποίου καθόταν ο κ. Μπαλτάκος (για να τον συντονίζει;) στη Βουλή την περασμένη Κυριακή.

Δεν τα γνώριζαν τα έργα και τις ημέρες του κ. Μπαλτάκου ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, οι υπουργοί και οι βουλευτές τους; Ή τα γνώριζαν και έκαναν την πάπια; Και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι επικίνδυνοι: Αν αγνοούσαν ότι υπήρχε "πυρήνας" της Χρυσής Αυγής στην καρδιά του κράτους, που, τουλάχιστον, έδινε πληροφορίες στο ναζιστικό κόμμα, είναι μια κυβέρνηση εντελώς ανίκανη. Αν το γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν τον "πυρήνα", είναι μια εγκληματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση αδίστακτη προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Μια κυβέρνηση που έχει έναν πρωθυπουργό, του οποίου το alter ego είναι "κολλητός" της Χ.Α., έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση, λαϊκή και θεσμική. Είναι, υποκειμενικά και αντικειμενικά, αδύνατον να υπερασπίσει το δημοκρατικό πολίτευμα. Το Σύνταγμα.

Η υπόθεση Μπαλτάκου αποκάλυψε την πραγματική ψυχή της ακροδεξιάς συνιστώσας που έχει καταλάβει το Μέγαρο Μαξίμου. Ότι πίσω από το φτιασιδωμένο προσωπείο της εθνικής συμφιλίωσης, της συναίνεσης, του πολιτικού πολιτισμού, κρύβεται το απεχθές πρόσωπο του ρεβανσισμού, του εμφυλιοπολεμικού λόγου, του δωσιλογισμού, του αυταρχισμού, της φασίζουσας ιδεολογίας. Ότι η οβιδιακή μεταμόρφωση του κ. Σαμαρά σε έναν πεφωτισμένο κεντροδεξιό φιλελεύθερο ηγέτη είναι ένας μύθος που καλλιεργούν οι διανοούμενοι και οι πολιτικοί τής πάλαι ποτέ Κεντροαριστεράς και τα κυρίαρχα μίντια για να χειραγωγήσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Όλοι γνωρίζουν το πολιτικό παρελθόν, την ιδεολογία του κ. Σαμαρά. Όλοι γνωρίζουν το πολιτικό ποιόν του κ. Μπαλτάκου. Και όλοι άκουσαν τον κ. Μπαλτάκο να λέει στον κ. Κασιδιάρη ότι η "επιχείρηση Χρυσή Αυγή" στήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να ανακοπεί η φυγή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς η Χ.Α. Φυγή που θα έφερνε πρώτο κόμμα στις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται έτσι ότι μπροστά σε αυτόν τον κοινό εχθρό Άκρα Δεξιά, Δεξιά, Κεντροαριστερά και πρόθυμοι ηλίθιοι της Αριστεράς τής ευθύνης είναι έτοιμοι να συμμαχήσουν, είναι έτοιμοι να στηρίξουν, να ψηφίσουν, να κάνουν ενιαίο κόμμα με την ακροδεξιά συνιστώσα του Μαξίμου. Αδιαφορώντας για το ποιος ζεσταίνει το αβγό του φιδιού...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: