Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Α. Λοβέρδος καλεί τον πρωθυπουργό στη βουλή

Ο Α. Λοβέρδος καλεί τον πρωθυπουργό στη βουλή
Παρέμβαση του προέδρου Ανδρέα Λοβέρδου για το θέμα Μπαλτάκου: Να δώσει εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός στην Βουλή.
Τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις από την συνομιλία του κ. Τάκη Μπαλτάκου με τον Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Ηλία Κασιδιάρη, ο πρόεδρος Ανδρέας Λοβέρδος.
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να μιλήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να δώσει τις απαραίτητές εξηγήσεις, ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός της χώρας.
Ο πρόεδρός αρχικά τόνισε: «Υπάρχει ανάγκη επίσημων εξηγήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης, εδώ στην Βουλή. Δεν αρκούν οι διευκρινήσεις των δύο Υπουργούν. Υπάρχει πραγματική ανάγκη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν έχει την πλήρη εικόνα των πτυχών του θέματος, να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων».
Εν συνεχεία ο κ. Λοβέρδος κάλεσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να έχει στάση υπεύθυνη και σοβαρή για τρία σοβαρά θέματα, τα οποία κατονόμασε ως εξής:
1. Για ακροδεξιούς θύλακες στην κυβέρνηση
2. Για ενδεχόμενες πολιτικές μεθοδεύσεις στη δικαιοσύνη.
3. Για πολιτικά λανθασμένες, ατομικές ή συλλογικές επιλογές Υπουργών ή κυβερνητικών στελεχών.
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε αντίφαση την πρακτική όλων όσων ζητούν την παρούσα στιγμή τις παραιτήσεις Υπουργών ή και της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα, ενώ έχουν ψηφίσει τις άρσεις των ασυλιών, υπογραμμίζοντας: «Νομίζω ότι τα αιτήματα, που ακούστηκαν, για παραιτήσεις Υπουργών και της Κυβέρνησης, δεν μπορούν υπευθύνως να κατατεθούν όταν δεν υπάρχει η ακριβής εικόνα του θέματος, για την οποία μίλησα δίνοντας τις παραμέτρους του θεσμικού, πολιτικού, νομικού, κορυφαίου προβλήματος, που έχει ανακύψει. Όταν προλαβαίνεις να μιλήσεις για παραιτήσεις, τότε έχεις ήδη υιοθετήσει τις εκδοχές που προέκυψαν από τις αποκαλύψεις. Πως το κάνεις; Έχεις περαιτέρω στοιχεία που η Βουλή δεν γνωρίζει και δεν τα λες; Είναι μεγάλη αντίφαση και σοβαρή, να αποδέχεσαι όλα αυτά και παράλληλα να ψηφίσεις την άρση ασυλιών. Και αν κανείς θεωρήσει ότι τα στοιχεία αυτά είναι όψιμα και δεν τα γνώριζε προηγουμένως, τότε να ζητήσει από την επιτροπή δεοντολογίας να ξαναφέρει τα θέματα στην ολομέλεια. Το έχει πει ότι πρέπει να ξαναδεί η Βουλή χωρίς λαϊκίστική διάθεση τι συνιστά η αρμοδία της για τα προνόμια και την άρση των ασυλιών των Βουλευτών και πως εφαρμόζεται η συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη».
Ο κ. Λοβέρδος έκλεισε την αναφορά του στο μείζον θέμα της πολιτικής επικαιρότητας, λέγοντας: «Πρέπει να δοθεί εξήγηση από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Να αποκτήσει την πλήρη εικόνα. Κανείς δεν θα του ζητήσει να βιαστεί. Να έρθει να μιλήσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να δώσει τις απαραίτητές εξηγήσεις, ούτε ως τιμητής, ούτε ως απολογούμενος, αλλά ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός της χώρας».
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: