Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ο Γ. Παπανδρέου ζητάει το ΠΑΣΟΚ να φύγει απο τη κυβέρνηση

Ο Γ. Παπανδρέου ζητάει το ΠΑΣΟΚ να φύγει απο τη κυβέρνηση
Τριγμούς στο κυβερνητικό οικοδόμημα προκάλεσε η αποκάλυψη των διαλόγων του γενικού γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, όπου έδειχνε να συμφωνεί ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για τη δίωξη του ακροδεξιού κόμματος και ότι οι φυλακίσεις ήταν «στημένες» για να σταματήσει η ΝΔ τη διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.
Παπανδρέου: Δεν αρκεί η απομάκρυνση του, να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζει «οικογενειακή υπόθεση της δεξιάς» το θέμα Μπαλτάκου και ουσιαστικά προτρέπει το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση υποστήριζοντας «πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, με αυτό τον τρόπο, υπονομεύεται η σταθερότητα της πορείας και η αξιοπιστία της χώρας.
Βόμβα δια στόματος Τσούκαλη: Ο Μπαλτάκος μας έλεγε πως θα κυβερνήσουν ακόμα και με τη ΧΑ
Παράλληλα σαν βόμβα έσκασε και η είδηση από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος αποκάλυψε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τού είχε πει ότι εάν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με την στήριξη της Χρυσης Αυγής.
«Οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε πριν για την Χρυσή Αυγή... Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, και η δικογραφία είναι συγκλονιστική. δυστυχώς κάποια κόμματα πιστεύουν ότι ακόμη η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από τις κυβερνήσεις» τόνισε επίσης στον ΣΚΑΪ.
Ο Αθανασίου επιμένει: Δεν έγινε καμία παρέμβαση στις διώξεις της ΧΑ, δεν παραιτούμαι
Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων φέρεται να έχει δηλώσει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, για φερόμενη ενόχληση του πρωθυπουργού με την μη προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις διώξεις, προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.
Απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τη θέση του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές πως δεν βλέπει οποιονδήποτε λόγο να παραιτηθεί, παραπέμποντας την όποια απόφαση στον πρωθυπουργό.
ΣΥΡΙΖΑ: προσωπικά υπόλογος ο Σαμαράς για το θέμα Μπαλτάκου
«Ο κ. Σαμαράς είναι προσωπικά υπόλογος για το όλο θέμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και προσθέτει ότι «ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να σχολιάσει το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την υπόθεση Μπαλτάκου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, επίσης, ότι «η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης είναι ενδεικτική των βαρύτατων ευθυνών της, αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, καθώς και τις υπόγειες σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με το ναζιστικό μόρφωμα».
Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μάλλον προσεκτικά στην παρούσα φάση και δεν θέτει θέμα παραμονής του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση, αλλά ζητάει απλώς την παραίτηση των δύο υπουργών κκ. Δένδια και Αθανασίου τους οποίους κατονόμασε και ο κ. Μπαλτάκος στην συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου έβαλε ο Μπαλτάκος
Το Μαξίμου πνέει μένεα εναντίον του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος με τη συμπεριφορά του εξέθεσε τον πρωθυπουργό που τον είχε εμπιστευτεί. Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε καμία δουλειά να συνομιλεί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα σάν να είναι υπερασπιστής τους και να κάνει εικασίες για την δράση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών την οποία μάλιστα δεν γνώριζε.
Επιμένουν, ότι η φιλική στη Χρυσή Αυγή συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου δεν αποτελείπολιτική της κυβέρνησης ενώ υπενθυμίζουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκείνος που έχει βάλει σκοπό του το ξερίζωμα του φασιστικού φαινομένου από την χώρα.
Εντολή στον Δένδια και Αθανασίου να απαντήσουν
Το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε χαμηλούς τόνους όσον αφορά τον κ. Μπαλτάκο και την αυτονόητη αποπομπή του από την θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.
Αντίθετα έδωσε εντολή στους δύο αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου να υπερασπιστούν την ουσία της υπόθεσης και να καταρρίψουν τις εικασίες των χρυσαυγιτών περί στημένης δίωξης.
Οι περισσότερες από 30 ποινικώς κολάσιμες υποθέσεις είναι πραγματικότητα είπε ο Νίκος Δένδιας. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του ο κ. Αθανασίου. Είναι αναμενόμενο οι διωκόμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αναζητούν διέξοδο σε πολιτικές διώξεις αλλά αυτό δεν έχει καμία αξιοπιστία λέει η κυβέρνηση.
Ποιος ο λόγος να κρατήσει μυστικό το βίντεο έξι μήνες ο Κασιδιάρης
Ο κ. Κασιδιάρης έδωσε το βίντεο με καθυστέρηση έξι μήνων αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή προς πολιτική εκμετάλλευση αλλά και σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την δική του δίωξη και ενδεχομένως προφυλάκιση. Πάντως η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Παναγιώτα Φάκου, ζήτησε το υλικό της συνομιλίας, καθώς η δημοσιοποίησή της συνιστά «παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος». Ο κ.Κασιδιάρης είναι πολύ πιθανόν να διωχθεί ποινικά με βάση το άρθρο 370 παρ. 1&2 του ποινικού κώδικα για υποκλοπή και χρήση υποκλαπέντος υλικού.
Η υπόθεση πάντως είχε πολιτικές παρενέργειες. Κατ' αρχήν επισκίασε την άτυπη σύνοδο του Eurogroup και τις καλές ειδήσεις που θεωρεί η κυβέρνηση ότι προέκυψαν για τη χώρα.
Ως εκ τούτου, πλήττει ευθέως την κυβέρνηση με δύο τρόπους. Κατ αρχήν την αφήνει εκτεθειμένη στις κατηγορίες της Αριστεράς για τις επιλεκτικές σχέσεις με την ακροδεξιά αφού ανεχόταν για πολύ καιρό τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος δεν έκρυβε τις πολιτικές του προτιμήσεις άλλοτε κάνοντας λόγο για συνεργασία ΝΔ με την Χρυσή Αυγή -πριν από τις συλλήψεις- και άλλοτε δηλώνοντας αντικομμουνιστής από τα γενοφάσκια του.
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: