Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού...



Το βίντεο στο οποίο εφανίζονται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζουν τον αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ είναι αυθεντικό, ανακοίνωσε σήμερα η...
εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Καϊτλίν Χέιντεν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.




Το Ισλαμικό Κράτος, η τζιχαντιστική οργάνωση που δρα στη Συρία και το Ιράκ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, σύμφωνα με το SITE, την υπηρεσία που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο.

Ο Σότλοφ, 31 ετών, απήχθη στο Χαλέπι της Συρίας τον Αύγουστο του 2013. Στις 27 Αυγούστου η μητέρα του, η Σίρλεϊ, απηύθυνε έκκληση στον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοανακηρυγμένο "χαλίφη" της οργάνωσης, ζητώντας του να λυπηθεί τον γιο της και να τον αφήσει ελεύθερο.

Το βίντεο τιτλοφορείται "Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική" και ο μασκοφόρος στέλνει το μήνυμά του στον πρόεδρο Ομπάμα: "Επανέρχομαι, Ομπάμα και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος", δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στην Εσθονία ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Ο Σότλοφ ήταν έμπειρος δημοσιογράφος και έκανε εδώ και αρκετά χρόνια ρεπορτάζ στη Μέση Ανατολή, την οποία γνώριζε πολύ καλά. Είχε εργαστεί μεταξύ άλλων για το περιοδικό Time, την εβδομαδιαία εφημερίδα Christian Science Monitor, το Foreign Policy και, πιο πρόσφατα, για το World Affairs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: