Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Στόχος να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες Για τους πλειστηριασμούς ακινήτων συζητούν Αθανασίου και Δένδιας με την τρόικα


Για τους πλειστηριασμούς ακινήτων συζητούν Αθανασίου και Δένδιας με την τρόικα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων εξετάζεται αυτή την ώρα στη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επικουρούμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης παρουσιάζει στους Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) τις σκέψεις της κυβέρνησης τόσο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, όσο και για τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες.
Στην πρώτη περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας να μην υιοθετούν το αίτημα της τρόικας για πλειστηριασμό ακινήτων από το 2015 στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, αλλά στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Έτσι, οι οφειλέτες του Δημοσίου, η περιουσία των οποίων θα εκπλειστηριαστεί, θα προφυλαχθούν περισσότερο.
Στο θέμα των πλειστηριασμών για οφειλές προς τις τράπεζες εξετάζεται η μονοετής επέκταση της ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους κ.κ. Αθανασίου και Δένδια να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: