Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Τρόμος στη γειτονιά μας: Εκπαιδευμένοι Τζιχαντιστές στην Αλβανία

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών, ότι στο έδαφος της χώρας βρίσκονται τζιχαντιστές. Διαβάστε τι δήλωσε
"Σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις και τζιχάντ στη Συρία" δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Τίρανα, ύστερα από συνάντηση με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπερντ.
Ο κ. Μπουσάτι τόνισε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο, όπως και στο Κόσοβο, τροφοδοτείται -μεταξύ άλλων- σε μεγάλο βαθμό από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί και τους ωθούν να πάνε στη Συρία.
"Η Αλβανία δεν έχει αρνηθεί, ότι σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική αρμονία, καθώς αυτό είναι μία από τις πολύτιμες αξίες που έχουμε.
Ως εκ τούτου και η επίσκεψη του Πάπα αποσκοπεί στο να στηρίξει αυτή την αξία. Η Αλβανία εργάζεται με τις διεθνές αρχές για να απομονώσει το φαινόμενο αυτό και είναι σημαντικό αυτός ο 'πόλεμος' να συνδέεται με τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει επηρεάσει μόνο την Αλβανία" δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: