Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Απολογία Τσίπρα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη στροφή 180 μοιρών


tsipa
Σε απολογητικούς τόνους κινήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη –μετεκλογικά- συνάντηση μαζί τους.
Αφήνοντας τα ακραία συνθήματα του (πολύ) προσφάτου παρελθόντος, ουσιαστικά τα προϊδέασε για την κυβερνητική στροφή στο ζήτημα του χρέους.
 «Οι κανόνες της ΕΕ μας δεσμεύουν, θα τους σεβαστούμε, αν και δεν συμφωνούμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προυπολογισμούς, όμως, ξεκάθαρα πράγματα, η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ»τόνισε χαρακτηριστικά.
Και συμπλήρωσε: «Τα εξωπραγματικά και ανέφικτα πλεονάσματα δεν αποτελούν ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ. Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη  λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα».
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι οι εταίροι θα πρέπει να σεβαστούν «την απόφαση του λαού να σταματήσει η συνέχεια του λάθους στην Ελλάδα, γιατί επί 4,5 χρόνια ζούμε έναν εφιάλτη. Χάθηκε το 25% εισοδήματος, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το δημόσιο χρέος στο 178% από 124%».

Δυόμισι εκατομμύρια συμπολιτών μας φτωχοποιήθηκε, ενάμισι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, επισήμανε ο πρωθυπουργός.
Για τις διαπραγματεύσεις ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε έναν μαραθώνιο επαφών και πρόσθεσε πως περιμένουμε τις προτάσεις των εταίρων, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, για την οποία είπε πως δεν έχει προτείνει κάτι συγκεκριμένο.
Σημείωσε ακόμη ότι οι προτάσεις της νέας κυβέρνησης δεν απειλούν καμία ισορροπία στην Ευρώπη, αντιθέτως έρχονται να απακαταστήσουν την ισορροπία στην Ευρώπη.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: