Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ολομέτωπη σύγκρουση, μονομερείς ενέργειες και στάση πληρωμών!


syriza-simaies-660_17
«Πολεμικό σάλπισμα» σημαίνουν οι συνιστώσες της Αριστερής Πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δραματικές εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μας, προτείνοντας μετωπική σύγκρουση και «στάση πληρωμών»!
Σε σημερινό άρθρο του, με τίτλο «Ούτε βήμα πίσω! Γενική κινητοποίηση της Αριστεράς και του κινήματος τώρα!», το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος της συνιστώσας «Κόκκινο», κ. Πάνος Κοσμάς, καλεί σε σύγκρουση με τα «ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ευρωζώνης», ως απάντηση στον «εκβιασμό κατά της ελληνικής κυβέρνησης, με στόχο να καταπνίξουν εν τη γενέσει της την ελληνική “ανταρσία” κατά της λιτότητας».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κοσμάς, «η ώρα της σύγκρουσης ήρθε!», αφού πλέον, το εκβιαστικό δίλημμα που τίθεται στην ελληνική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο: είτε άμεση συμφωνία, ώστε να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών και του Δημοσίου, είτε εξώθηση σε “μονομερείς” ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε ρευστότητα ή και στάση πληρωμών!
Κατά το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, «η απάντηση στον εκβιασμό πρέπει να είναι καθαρή: Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και παράλληλα (και μόνο στη βάση αυτή) διαπραγματευόμαστε, μόνο για το ζήτημα του χρέους. Και αν επιμείνουν στον εκβιασμό, η απάντηση είναι μία: αφού μας στραγγαλίζετε στο ζήτημα της ρευστότητας, “δεν έχουμε να σας πληρώσουμε”, δηλαδή στάση πληρωμών σε χρεολύσια και τόκους!».
Ειδικότερα:
– Τα τελεσίγραφα πρέπει να απορριφθούν με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να πάνε στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής αντίστοιχα για να πουν ακριβώς αυτό: Δεν δεχόμαστε κανένα εκβιασμό -τιμούμε την ψήφο του ελληνικού λαού και εμμένουμε στις δεσμεύσεις μας- απαιτούμε από τα ευρωπαϊκά όργανα σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού!
– Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταγγείλει τα τελεσίγραφα στους ευρωπαϊκούς λαούς και να κάνει δημόσια έκκληση για υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων ενάντια στους εκβιασμούς του Ντράγκι και του Σόιμπλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλη η ελληνική Αριστερά πρέπει να κάνουν έκκληση για κινητοποιήσεις και νκάθε μορφής έκφραση αλληλεγγύης από τους ευρωπαϊκούς λαούς.
– Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης πρέπει να επαναλαμβάνουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ και να θέτουν την υλοποίησή τους σε άμεση προτεραιότητα.
- Θα πρέπει να επαναληφθεί η δέσμευση για άμεσο σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιαίτερα σε λιμάνια, αεροδρόμια και ενέργεια (ΔΕΗ).
– Θα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καμία χρονοτριβή οι ενέργειες ώστε να τεθούν άμεσα υπό δημόσιο έλεγχο το ΤΧΣ, οι διοικήσεις των τραπεζών και της ΤτΕ. Τα 11,5 δισ. ευρώ αδιάθετα υπόλοιπα του ΤΧΣ πρέπει να δεσμευτούν για τις ανάγκες του Δημοσίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κοσμάς αναφέρει ότι «εδώ λοιπόν ισχύει το γνωστό “Στον πόλεμο όπως σε πόλεμο”», ενώ για να «οικοδομήσουμε ένα “σχηματισμό μάχης” ικανό να σηκώσει μια τέτοια σύγκρουση», ο ΣΥΡΙΖΑ «απαγορεύεται» να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το χώρο της «Δεξιάς ή Κεντροδεξιάς», ενώ «οι υπουργοί (ιδιαίτερα οι εξωκομματικοί, αλλά όχι μόνο) δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σχετικοποιούν ή και ανατρέπουν με δηλώσεις τους τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα της ΔΕΘ. Και ήδη έχουμε σοβαρά τέτοια κρούσματα: Δηλώσεις Βαρουφάκη ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν θα σταματήσουν, αλλά και καινοφανείς προτάσεις για το χρέος που δεν είναι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις Σκουρλέτη ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ δεν θα νομοθετηθεί άμεσα αλλά αργότερα και ύστερα από διαβούλευση με τους “κοινωνικούς εταίρους” κ.λπ».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: