Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πρετ: Στην Ελλάδα η ΕΚΤ εφάρμοσε απλά τους κανονισμούς της


ecb_eurozone_praet
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι διαφανής και απλά εφάρμοσε τους κανονισμούς της όταν τερμάτισε την εξαίρεση στις πράξεις παροχής ρευστότητας για τα ελληνικά ομόλογα, δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική Les Echos την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Reuters.
“Οι προϋποθέσεις πρόσβασης σε ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι σαφείς”, δήλωσε ο Peter Praet ερωτηθείς για την χθεσινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας.
Πρόσθεσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα, χωρίς να αναφερθεί ωστόσο στις αλλαγές που θα ήθελε να κάνει.
Ο Praet σημείωσε ταυτόχρονα ότι υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις βελτίωσης των χρηματοοικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ένα σημάδι πως το σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας θα έχει αποτέλεσμα.
Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ αντικατοπτρίζει τώρα καλύτερα την αποκλίνουσα οικονομική κατάσταση μεταξύ της ζώνης του ευρώ και των ΗΠΑ, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εάν χρειαστεί. Σημείωσε ωστόσο ότι είναι πεπεισμένος πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα είναι αποτελεσματικό.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: