Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την δίκη των Χρυσαυγιτών...


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την δίκη της Χρυσής ΑυγήςΠοιοι θα καθίσουν στο εδώλιο...


Η αντίστροφη μέτρηση για την δίκη της Χρυσής Αυγής άρχισε καθώς είναι θέμα ημερών ο...
προσδιορισμός της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος που αριθμεί 1109 σελίδες. 

Χαρακτηριστικό του βουλεύματος είναι ότι η απόφαση των δικαστών ελήφθη κατά πλειοψηφία με ένα δικαστή να εκφράζει διαφορετική άποψη σε ό,τι αφορά την απόδοση της κατηγορίας για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για τους μετέχοντες στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ρήγμα στη νομική προσέγγιση του συγκεκριμένου αδικήματος και όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι η συγκεκριμένη διαφοροποίηση θα αποτελέσει « όπλο» στα χέρια της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 70 άτομα μεταξύ των οποίων οι βουλευτές που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Χ.Α. στις εκλογές του 2012 αλλά και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος στον οποίο οι δικαστές που υπογράφουν το βούλευμα αναγνωρίζουν κορυφαίο ρόλο στις έκνομες δραστηριότητες της «εγκληματικής οργάνωσης». Οι 67 από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων κατηγοριών και το βαρύτερο αδίκημα αυτό της εγκληματικής οργάνωσης το οποίο επισύρει πολυετή κάθειρξη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: