Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Παρακάμπτουν το ΑΣΕΠ και επαναπροσλαμβάνουν 3.900 απολυμένους από το Δημόσιο


dimosio
Εκτός των διαδικασιών ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί η επαναπρόσληψη των 3.900 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των επαναπροσληφθέντων θα επιστρέψει στις αρχικές του θέσεις, ενώ μια μικρή μειοψηφία θα στελεχώσει εθελοντικά θέσεις που τώρα είναι κενές και απαιτείται προσωπικό.
Έτσι, προκειμένου να επισπευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαδικασία, το ΑΣΕΠ θα παρακαμφθεί, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος συγκρούστηκε με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ, επειδή παρά την εντολή για «πάγωμα» όλων των απολύσεων που είχε δώσει ο υπουργός, η Ανεξάρτητη Αρχή δημοσιοποίησε πίνακα με τα ονόματα εκπαιδευτικών που ετίθεντο σε διαθεσιμότητα.
Την ίδια ώρα, οι φορείς του Δημοσίου καλούνται έως τις 19 Μαρτίου να αποστείλουν τα αιτήματά τους, ώστε να προχωρήσει η έκδοση των πινάκων με τις αντίστοιχες θέσεις τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν οι 3.900 υπάλληλοι, που επιστρέφουν στο Δημόσιο.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: