Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αντιεξουσιαστές βεβήλωσαν το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων δίπλα στη Νομική Αθηνών


ek1
Άγνωστοι, προερχόμενοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που από την Παρασκευή κάνουν κατάληψη στο κτήριο της Νομικής, λεηλάτησαν και βεβήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Μασσαλίας, λίγα μέτρα από τη Σχολή.
Οι διαρρηκτές έσπασαν την πόρτα του ναού και μπήκαν μέσα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και αφαιρώντας αντικείμενα θρησκευτικής και χρηματικής αξίας. Μάλιστα, αφαίρεσαν μέχρι και τα τάματα των πιστών από το εικόνισμα της Παναγίας και άλλα αντικείμενα θρησκευτικής και χρηματικής αξίας.
Από τη μανία τους έσπασαν, επίσης, το αναλόγιο, το προσκυνητάρι και τα ξύλινα καθίσματα στις άκρες του ναού, ενώ έβαλαν «χέρι» στο παγκάρι και στο φιλόπτωχο ταμείο!
Πάντως, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων, όπως επίσης για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών.
Σημειώνεται ότι η κατάληψη στη Νομική συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα. Το κτίριο της Σχολής έχει καταληφθεί από αντιεξουσιαστές που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών νόμων» και των φυλακών τύπου Γ’.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: