Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Επιμένει ο Λαπαβίτσας για δραχμή : Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές


590_684b5d7e327b03390055a4923d6c6807
Διευκρινίσεις σχετικά με τις χθεσινές του δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα «Bild», περί «ομαλής» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, «χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί», επιχείρησε να δώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας..
Επιμένοντας πάντως για ακόμη μια φορά πως η χώρα, θα πρέπει να προετοιμάζεται και για σενάριο δραχμής.
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Λαπαβίτσας είπε πως δήλωσε στην εφημερίδα ότι αν χρειαστεί να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, αυτό μπορεί να γίνει με αναίμακτο, συναινετικό και ομαλό τρόπο, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια πίεση εχθρική, που τη νιώθουμε σε όλα τα επίπεδα, ρευστότητας, χρηματοδότησης» και πως πρέπει «ως χώρα επιτέλους να κάνουμε μια ψύχραιμη συζήτηση για όλα τα ενδεχόμενα».
Ωστόσο, ο κ. Λαπαβίτσας, αναφερόμενος στο Grexit, τόνισε ότι τον δεσμεύει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι ως οικονομολόγος, εξετάζει «όλες τις εκδοχές».
«Πρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας μέσα στο πλαίσιο του ευρώ, όπως έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο μέτρο που αυτό αποδεικνύεται δύσκολο, στο μέτρο που έχουμε αντιπαλότητες, στο μέτρο που έχουμε πιέσεις απ΄ έξω οφείλουμε να κάνουμε δημόσια συζήτηση για όλα τα ενδεχόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και προσπαθεί να το υλοποιήσει μέσα στο πλαίσιο του ευρώ, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε δημόσια συζήτηση, ούτε σημαίνει ότι θα αποφεύγουμε ορισμένα θέματα όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα και το έχουμε πληρώσει».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: