Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αποκάλυψη - σοκ: Είχαμε περάσει από το σημείο...


Αποκάλυψη - σοκ: Είχαμε περάσει από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του Βαγγέλη, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα
... που εντοπίστηκε η σορός του Βαγγέλη, αλλά δεν βρήκαμε τίποτα...
«Θέλησε να εξαφανιστεί, πιστεύω ότι είναι...
αυτοκτονία, μου είπαν ότι βρέθηκε ένα μαχαίρι δίπλα του, πραγματικά λυπάμαι πολύ».
 Αυτά είναι τα λόγια του πρώην αστυνομικού διευθυντή Ιωαννίνων κ. Τρομπούκη, ο οποίος πριν λίγο καιρό και πριν αποστρατευθεί ήταν επικεφαλής των ερευνών που γίνονταν στην περιοχή περιμετρικά και εντός της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων για τον εντοπισμό ιχνών του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ο ίδιος όπως είχε πει μιλώντας πριν μέρες στο protothema.gr όλα τα στοιχεία του έδειχναν ότι ο Βαγγέλης είχε επιλέξει να εξαφανιστεί. Όπως λέει  o εντοπισμός του νεαρού ήταν αδύνατο να γίνει με ανθρώπινο μάτι διότι το σημείο που εντοπίστηκε ήταν δύσβατο: «Δεν ήταν εύκολο να το δει μάτι άνθρωπου, θα μπορούσε να έχει μόνο εντοπιστεί από τα εκπαιδευμένα σκυλιά τα οποία όμως μάλλον δεν είναι και τόσο εκπαιδευμένα για τέτοιους είδους έρευνες. Έχω να απευθύνω ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: "γιατί ο Βαγγέλης δεν απευθύνθηκε εκεί πού έπρεπε". Σε κάποιον δικό του άνθρωπο αφού είχε σημαντικά προβλήματα. Ναι, η αστυνομία έπρεπε να τον είχε βρει. Μαζί μας ήταν και η ΕΜΑΚ και ειδικά τμήματα. Δεν τα καταφέραμε. Είχα διατάξει προσωπικά να πάρουν πόντο - πόντο το ρέμα, δεν βρήκαμε τίποτα. Ούτε τα εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν καταφέρει κάτι να εντοπίσουν. Τα σκυλιά της αστυνομίας αποδείχτηκε ότι ήταν ακατάλληλα τελικά, δεν εντόπισαν τίποτα απολύτως, στο σημείο αυτό δε μπορούσε ανθρώπινο μάτι να εντοπίσει το Βαγγέλη», λέει.

Όπως ενημέρωσε η οικογένεια σε σχετική ερώτηση του protothema.gr η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει σίγουρα στη γενέτειρά του την Κρήτη, ενώ φαίνεται ότι θα καθυστερήσει λίγες ημέρες λόγω διαδικασιών που προβλέπονται για την αυτοψία που θα διενεργηθεί στη σορό του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον για να δώσει απάντηση στο ερώτημα εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο είχε εξαφανιστεί από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου.

πηγη Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: