Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Από σύμβουλος του Σόιμπλε στο επιτελείο Βαρουφάκη


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συγκρότηση του επιτελείο του Γιάνη Βαρουφάκη, που συντονίζει την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με την ευρωζώνη.
soible var
Δεν αναφερόμαστε ούτε στην Έλενα Παναρίτη, ούτε στον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ αλλά στον αμερικανο-κορεάτη Κιμ Γκλεν, ο οποίος –σύμφωνα με δημοσίευμα της Δημοκρατίας και του Κ. Παπαχλιμίντζου – ταξίδευσε με τον Γιάννη Βαρουγάνη για το Eurogroup.
Το ενδιαφέρον με τον κ. Γκλεν, ο οποίος στα σχετικά έγγραφα της Διαύγειας για τις δαπάνες μετακίνησης και διαμονής του επιτελείου στις Βρυξέλλες αναγράφεται ως «ιδιώτης», είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2011 διετέλεσε «στρατηγικός σύμβουλος» του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε με αντικείμενο την... «οικονομική αναδιάρθρωση της ευρωζώνης».
Ο κ. Γκλεν φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), που διαδέχθηκε τον EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), δηλαδή φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο ως σύμβουλος τόσο στο πρώτο μνημονιακό στάδιο της Ελλάδας όσο και, στη συνέχεια, στο δεύτερο μνημόνιο.
Η παρουσία του, τώρα, στην ελληνική πλέον πλευρά δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί και το επόμενο βήμα, ένα τρίτο δηλαδή μνημόνιο έστω κι αν δεν θα ονομάζεται έτσι
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: