Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

"Σε συνάρτηση με τη διαπραγμάτευση...


...η κατάσχεση γερμανικής περιουσίας"...


"Είπα ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης είμαι έτοιμος να...
υπογράψω την εκτέλεση μιας αμετάκλητης απόφασης του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Βεβαίως θα εξαρτήσω το χρόνο της υπογραφής από την πολιτική διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου θέματος των αποζημιώσεων και από την έκβαση κάποιων νομικών ζητημάτων που υπάρχουν" διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με προ ημερών τοποθέτησή του για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού κράτους εντός Ελλάδας, ως αποζημίωση συγγενών των θυμάτων του Διστόμου.

Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των δικαστηρίων, τη διοίκηση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου και δικαστικούς υπαλλήλους, ο κ. Παρασκευόπουλος ερωτήθηκε και για τις φυλακές τύπου Γ', για τις οποίες είπε ότι θα υπάρξει κατάργησή τους και επιστροφή στο προϋπάρχον καθεστώς.

"Αυτή η αλλαγή δεν συνεπάγεται λιγότερη ασφάλεια, αλλά οπωσδήποτε μια μη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης", σημείωσε.

Αναφορικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θέμα που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στους κόλπους των δικηγόρων, ο υπουργός σημείωσε τα εξής: "Αναθεωρείται πλέον το σχέδιο που προϋπήρχε, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μία “χρυσή τομή”, έναν συγκερασμό των κατευθύνσεων και επιδιώξεων".

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη της 'ορθοδικίας', ενώ επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στις περιπτώσεις των οφειλετών που είναι σε δύσκολη θέση, όχι εξαιτίας μίας ατομικής τους ανευθυνότητας, επιπολαιότητας ή ευθύνης, αλλά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, ρωτήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θέμα για το οποίο περιορίστηκε να πει τα παρακάτω: "Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να επέμβει σε ατομικές περιπτώσεις. Είναι κατ' αρχήν θέμα που έχει να κάνει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (…) και μετά η Δικαιοσύνη θα εκτελέσει το έργο της"...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: