Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Να εξευρεθεί έντιμη συμφωνία με τους εταίρους...


Παπανδρέου - Κρούγκμαν: Να εξευρεθεί έντιμη συμφωνία με τους εταίρουςΣυνάντηση Παπανδρέου - Κρούγκμαν...
Ο πρόεδρος του "Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών", Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε χθες το βράδυ, με το νομπελίστα Οικονομολόγο, Paul Krugman.
 Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε... και ο Συντονιστής του Τομέα Οικονομίας του Κινήματος, Φίλιππος Σαχινίδης, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα και ιδιαιτέρως για τη διαπραγματευτική διαδικασία με τους εταίρους.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι, θα ήταν οδυνηρή εξέλιξη το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, όπως και το ότι, η χώρα χρειάζεται να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να εξευρεθεί μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επάνοδο στις αγορές, αλλά και για την ανάπτυξη - και πολύ περισσότερο την ανταγωνιστικότητα που έχει ανάγκη η χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, το Μαΐο του 2013, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Πολ Γκρούγκμαν, αντιμετώπισαν από κοινού, σε debate που διεξήχθη στον Καναδά, τον πρώην υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Newt Gingrich και τον Arthur B. Lafter, σύμβουλο οικονομικών του Προέδρου Ronald Reagan - δύο ακραιφνείς υπερασπιστές της χαμηλής φορολογίας του πλούτου και υποστηρικτές των “Reaganomics”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Paul Krugman υποστήριξαν την αύξηση της φορολογίας των πολύ πλουσίων, υπέρ του κοινωνικού κράτους και νίκησαν με μεγάλη διαφορά στο debate που οργανώθηκε στο πλαίσιο του καθιερωμένου θεσμού Μunk debate και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από εθνικό δίκτυο του Καναδά.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: