Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Υπήρχαν μετανάστες κλειδωμένοι στο αμπάρι...


Μαρτυρία για την Λαμπεντούζα- Υπήρχαν μετανάστες κλειδωμένοι στο αμπάρι- ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ
Μαρτυρία για την Λαμπεντούζα (ΦΩΤΟ)...
Υπό την αφόρητη πίεση των νεκρών μεταναστών στο νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο...
σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, με θέμα το Μεταναστευτικό. Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε στο Twitter αργά το βράδυ της Κυριακής ότι είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Γιόσεφ Μουσκάτ και «θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ και της Κομισιόν για το πώς θα χειριστούμε την κατάσταση».Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η απόφαση για την έκτακτη Σύνοδο θα ληφθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο γύρος επαφών. Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες πληροφορίες από την Κατάνια της Ιταλίας, όπου έχουν μεταφερθεί οι περίπου 50 επιζώντες του ναυαγίου, ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στα 900, μεταξύ των οποίων 200 γυναίκες και περίπου 50 παιδιά. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ένας από τους επιζώντες στην κατάθεσή του στον Ιταλό Εισαγγελέα, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.





Στην συγκλονιστική του μαρτυρία, ο μετανάστης, που κατάγεται από το Μπαγκλαντές, είπε ακόμα ότι οι δουλέμποροι κρατούσαν κλειδωμένους στο αμπάρι του πλοίου εκατοντάδες από τους μετανάστες, με αποτέλεσμα, όταν αυτό βυθίστηκε να τους παρέσυρε μαζί του στο βυθό...

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιταλική ακτοφυλακή, το βάθος της θάλασσας στο σημείο είναι πολύ μεγάλο και αποκλείεται το ενδεχόμενο δύτες να μπορέσουν - τουλάχιστον σε αυτή τη φάση - να ερευνήσουν το ναυάγιο για τυχόν εγκλωβισμένος. «Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τον ακριβή αριθμό των επιβατών», δηλώνουν ιταλοί αξιωματούχοι.



Αρχικά οι εκτιμήσεις ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι 700, καθώς τόσοι υπολογιζόταν ότι επέβαιναν στο μήκους 30 μέτρων πλοιάριο που ανατράπηκε και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά τα ξημερώματα της Κυριακής, στα ανοιχτά της Λιβύης, μεταξύ της Μάλτας και της Λαμπεντούζα.



Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για την «χειρότερη καταστροφή» στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.  Η Ιταλία, της οποίας η ακτοφυλακή συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης, αλλά και περισυλλογής των πτωμάτων από τα νερά της θάλασσας, ζήτησε επίμονα την έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι η Ρώμη εργάζεται για να διασφαλίσει πως «αυτή η συνάντηση θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πρέπει να είναι προτεραιότητα».


 ΠΗΓΗ:abc news

Δεν υπάρχουν σχόλια: