Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Έφθασε ο Μπαράκ Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα» η πρώτη δήλωση


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Στις 10:33 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, Air Force One, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η πόρτα άνοιξε και ο Μπαράκ Ομπάμα πάτησε ελληνικό έδαφος.
35 φωτογραφίες
Τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με τον ίδιο διαμείφθηκε ο εξής διάλογος:
«Είστε ο πιο αγαπητός πρόεδρος των ΗΠΑ που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Σας καλωσορίζω εκ μέρους του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις παρεμβάσεις που κάνατε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας. Η επίσκεψή σας είναι το μήνυμα για την αρχή της εξόδου της χώρας μας από την κρίση» είπε προς τον Μπαράκ Ομπάμα ο Π.Καμμένος.
«Σας ευχαριστώ πολύ, έχω επιλέξει την Ελλάδα στο τελευταίο ταξίδι μου για να στείλω από την χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα» απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Αυτήν την ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος βρισκεται στο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη όπου θα καταλύσει το διήμερο της επίσκεψή του στην Ελλάδα.
Από νωρίς στο διεθνές αεροδρόμιο είχε στρωθεί το κόκκινο χαλί και τα αγήματα που θα απέδιδαν τιμές είχαν λάβει τις θέσεις τους. Στις θέσεις τους βρίσκονταν επίσης οι άνδρες ασφαλείας, τόσο στην πίστα, όσο και σε σημεία - κλειδιά του αεροδρομίου, διενεργώντας ελέγχους.
Σε απόσταση αναπνοής από το κόκκινο χαλί είχαν σταθμεύσει τα οχήματα της προεδρικής αυτοκινητοπομπής.
Ο αμερικανός πρόεδρος επιβιβάστηκε στην προεδρική λιμουζίνα μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε προς τη Βουλιαγμένη.
Στη διαδρομή απαγορεύθηκε η κίνηση, ενώ υπάρχουν πεζές περιπολίες, όπως και πλωτά του λιμενικού που ελέγχουν από θαλάσσης τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Στις 13:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14:30. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ομπάμα θα γίνουν κοινές δηλώσεις.
Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.
Το πρωί της Τετάρτης ο αμερικανός πρόεδρος θα ανέβει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα.
Στη συνέχεια, ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει ομιλία στις 12:30 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στην ομιλία του θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αναφερθεί στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς και στο Brexit.
Μετά την ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: