Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Πριν τη ΔΕΘ οι αποφάσεις Καραμανλή, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Αρχές εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει τις προθέσεις του αν θα πάει σε πρόωρες ή σε άμεσο ανασχηματισμό, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

«Με την πρώτη κίνηση που θα κάνει το πρωί της Δευτέρας ο Κ. Καραμανλής θα καταστήσει σαφές προς όλους εάν η πρόθεσή του είναι οι πρόωρες εκλογές -μέχρι τις 4 Οκτωβρίου- ή ο σαρωτικός ανασχηματισμός μέχρι την Τετάρτη, δηλαδή δυο μέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με τα Νέα του Σαββατοκύριακου, που επικαλούνται δήλωση στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού. Οπως επισημαίνει στην εφημερίδα, αυτήν την ώρα η πλάστιγγα έχει γείρει υπέρ των εκλογών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Καραμανλής παραλαμβάνει μία λεπτομερή δημοσκόπηση σε μεγάλο δείγμα.

Το Βήμα γράφει ότι ο πρωθυπουργός μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να συγκαλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη για να ανακοινώσει στα μέλη της κυβέρνησης τις αποφάσεις του.

Οι ημερομηνίες που κυκλοφορούν και αποτυπώνονται στα δημοσιεύματα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι στις 4 και 11 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, ενόψει της ΔΕΘ. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί στις 13.00 με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, στις 18.00 με την ΠΑΣΕΓΕΣ και στις 19.30 με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Τα σενάρια για εκλογές, που με ένταση έχουν έρθει στην επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα, μετά και τη μεγάλη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, διχάζουν τη ΝΔ.

Οσοι εισηγούνται πρόωρες εκλογές, προτείνουν ευθανασία για τη ΝΔ, δηλώνει ο Μιχάλης Λιάπης στον Κόσμο του Επενδυτή, καλώντας τον κ. Καραμανλή να κλείσει τα αυτιά του στις εισηγήσεις κορυφαίων υπουργών που προτείνουν κάλπες. Παράλληλα, ζητεί αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές έως τη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον Τύπο, υπέρ των πρόωρων, έχουν ταχθεί οι Γ. Σουφλιάς, Ντ. Μπακογιάννη, Ευ. Μεϊμαράκης, Γ. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηγάκης.

«Οσοι εισηγούνται πρόωρες εκλογές στον πρωθυπουργό θέλουν να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα τον ίδιο και την παράταξη», δήλωσε στον Flash 96 ο Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσιτουρίδη αλλά και τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

«Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία βουλιάζει, που έχουμε τις τραγικές πυρκαγιές που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, που τα προβλήματα του πολίτη πολλαπλασιάζονται, φαίνεται ότι το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι το περίφημο δίλημμα ανασχηματισμός ή εκλογές», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. «Το δίλημμα του πολίτη είναι αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση ή αν θα αλλάξουμε κατεύθυνση», πρόσθεσε. Παράλληλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε ως «όνειρα θερινής νυκτός» τα περί κυβέρνησης συνεργασίας, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει καθαρή εντολή από τους πολίτες.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει», υπογραμμίζει μέσω της Ημερησίας του Σαββάτου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει πείσει τους πολίτες πως έχει σχέδιο, τα στελέχη και τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να αποδράσει - να λυτρωθεί», σχολίασε στον Flash 96 ο Κώστας Σκανδαλίδης.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: