Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Συναντήσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου με παραγωγικούς φορείς

«Η τραγωδία των πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες μας έχει επηρεάσει όλους. Οι ευθύνες της κυβέρνησης τεράστιες. Είναι καιρός αυτή η τραγωδία να αποτελέσει και την «κόκκινη γραμμή» για να γίνουν μεγάλες αλλαγές» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά την διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων του με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο ήδη πριν από την ύφεση εξαιτίας των αναποτελεσματικών, σπάταλων και πελατειακών πολιτικών της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε ότι έγιναν πολύ μεγάλα λάθη, καθώς με την είσοδο της χώρας σε ύφεση, η κυβέρνηση επέλεξε την οδό των αυξήσεων σε φόρους και επιβάρυνε τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους, αντί να ασκήσει μια σοβαρή πολιτική στήριξης της ρευστότητας, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε ασφυξία των επιχειρήσεων και σε υπερχρέωση των νοικοκυριών.

«Η χώρα χάνει ευκαιρίες και πρέπει σήμερα να κάνει μια νέα αρχή.

Χρειάζεται στήριξη της οικονομίας με μέτρα ανασύνταξης - η οικονομία χρειάζεται οξυγόνο» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι μεσοπρόθεσμα, χρειάζεται ένας νέος προσανατολισμός της οικονομίας μας, με άξονα την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία, την τεχνολογία.

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θα προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει άμεσα αυτή την μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

Ήρθε η ώρα για ανατροπές σε ένα σύστημα που ανέχεται και συχνά επιβραβεύει την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία.

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υγιή επιχειρηματικότητα, την μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: