Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Δήλωση Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με το σημερινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ




Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στη ΛΑΡΚΟ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μέσα σε 24 μέρες, είναι η δεύτερη φορά που θρηνούμε νεκρό από εργατικό ατύχημα, αλλά και βαρύτατους τραυματισμούς εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Ήδη, από το πρώτο συμβάν, έπρεπε έγκαιρα να είχε επιληφθεί του θέματος η Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας και πέρα από την επιβολή ποινών ή προστίμων, έπρεπε να είχαν επιβληθεί άμεσα στην επιχείρηση τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο ατύχημα.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης να μας ενημερώσει για το ποιες ενέργειες έγιναν από τις 2 έως τις 24 Αυγούστου.

Αυτό το νέο τραγικό εργατικό ατύχημα αποδεικνύει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει καταρρακωθεί σε τέτοιο βαθμό από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε αδυνατεί να παίξει το ρόλο του.

Η χώρα πρέπει να κάνει σημαντικά και δραστικά βήματα για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων.

Οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες του ατυχήματος, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και άμεση απόδοση ευθυνών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και στους οικείους τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: